Στίβος: Παγκόσμιο χωρίς δρομικό αγώνισμα για την Ελλάδα για πρώτη φορά!

Στίβος: Παγκόσμιο χωρίς δρομικό αγώνισμα για την Ελλάδα για πρώτη φορά!

bet365

H Ελλάδα θα πάει με μεγάλη αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα έχει ούτε έναν αθλητή σε δρομικά αγωνίσματα εντός σταδίου.

Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκαθάρισε η εικόνα για την ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Ηδη είχαν πάρει την πρόκριση με όριο ορισμένοι αθλητές και η αποστολή με βάση τα rankings σήμερα, αναμένεται να φτάσει ως και τα 19 άτομα.

Σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, η Ελλάδα μπορεί να έχει 18 συμμετοχές στην διοργάνωση, αριθμός πως ως τις 3 Ιουνίου (τελική ημέρα δήλωσης των αποστολών) ενδέχεται να αλλάξει αν γίνουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα μεγάλες επιδόσεις από αθλητές που είναι στο κυνήγι της πρόκρισης.

Με τα σημερινά δεδομένα όμως, η χώρα μας μπορεί να πάει με 18 αθλητές και αθλήτριες, δίχως να γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει με τις προσκλήσεις της World Athletics.
Αυτό που προκαλεί όμως αρνητική αίσθηση, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα θα πάει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ούτε έναν αθλητή ή αθλήτρια σε δρομικό αγώνισμα εντός σταδίου.

Εκτός των 5 βαδιστών, η χώρα μας θα έχει… ηχηρή απουσία από κάθε δρομικό αγώνισμα, καθώς οι αθλητές μας απέχουν αρκετά από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης που δίνουν εισιτήριο.

Ενα από τα… περίεργα της υπόθεσης είναι ότι o Τσιάμης που έχει κάνει την καλύτερη επίδοση από τους Ελληνες στον ανοιχτό, δεν προκρίνεται, ενώ οι Ανδρικόπουλος και Πανταζής έχουν θέση στην ομάδα από τα rankings.

Η ομάδα που, όπως όλα δείχνουν, κλειδώνει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον, θα αποτελείται από τους:

ΑΝΔΡΕΣ: Τεντόγλου (μήκος), Καραλής (επί κοντώ), Φραντζεσκάκης (σφυροβολία), Αναστασάκης (σφυροβολία), Παπαμιχαήλ (βάδην), Ανδρικόπουλος (τριπλούν), Πανταζής (τριπλούν)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Στεφανίδη (επί κοντώ), Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Πόλακ (επί κοντώ), Ντρισμπιώτη (βάδην), Φιλτισάκου (βάδην), Παπαδοπούλου (βάδην), Κουρκουτσάκη (βάδην), Τζένγκο (ακοντισμός), Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Σκαρβέλη (σφυροβολία), Γκούσιν (ύψος).

 

Τελευταία Νέα