Ο Κοτίτσας πήρε ρεβάνς με μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 800 μέτρα (vids)

Newsroom
Ο Κοτίτσας πήρε ρεβάνς με μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 800 μέτρα (vids)

bet365

Σπουδαία κούρσα και έκτη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, για τα 800 μέτρα ο Χρήστος Κοτίτσας.

Ο Χρήστος Κοτίτσας μετά το «σαμποτάζ» στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 800μ. του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τερμάτισε σε χρόνο 1:47.00, επίδοση που είναι η έκτη όλων των εποχών και μόλις είδε τον χρόνο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Ο Κοτίτσας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα έτρεξε σε αδύναμη σειρά από μία απαράδεκτη πρωτοβουλία ενός προπονητή που δεν ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής. Αυτό του στοίχησε τον ανταγωνισμό και μία μεγάλη επίδοση, σε ένα θέμα που απασχόλησε έντονα και τον ΣΕΓΑΣ. Σήμερα (26/6) πήρε μία προσωπική ρεβάνς όμως με αυτό το ατομικό ρεκόρ.

«Περίμενα πολύ καιρό αυτό τον χρόνο. Δικαιώθηκα και πήρα αυτό που μου ανήκει μετά από όσα έγιναν. Είναι μία δικαίωση αυτή η επίδοση. Με πείσμωσε αυτό που έγινε στο Βαλκανικό» ανέφερε ο αθλητής της Π. Παρχαρίδου.

Στις γυναίκες, η Κούτλη ήταν αυτή που κέρδισε τον τίτλο, τερματίζοντας σε χρόνο 2:12.90, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έκανε το νταμπλ μετά την απίθανη εξέλιξη χθες στον τελικό των 1.500 μέτρων.

Ατομικό και όριο από την Μαρία Κάσσου

Η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός) έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αφού όχι μόνο αναδείχθηκε για πρώτη φορά νικήτρια στα 5.000 μ. στις γυναίκες, αλλά με 16.22.13 πέτυχε το όριο για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι.

Η δρομέας του Σταύρου Καρρέ έκανε μεγάλο ατομικό και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Δεύτερη ήταν η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) με 16.52.22 και τρίτη η Ντενίσα Μπάλλα (ΠΓΣ) με 17.04.14. Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) δεν ολοκλήρωσε την κούρσα της, αφού φάνηκε επηρεάστηκε από την πτώση στα 1.500 μέτρα.

Ο Μέρλος νικητής στο ύψος με 2,19 μ.

Ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) αγωνίστηκε μέσα στο "σπίτι" του και αναδείχθηκε νικητής στο ύψος με 2,19 μ. πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής έκανε καλή εμφάνιση, μία περίπου εβδομάδα, πριν τη συμμετοχή του στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Γιώργος Φράγγογλου (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 2,11 μ. που είναι ατομικό του και την τρίτη ο Γρηγόρης Χάσσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Ο Αντρέα Μίτα (Αστέρας Πρέβεζας) ήταν νικητής στους Άνδρες Κ23 με 2,07 μέτρα.

«Πρέπει να αρχίσω να συμβαδίζω με τις συνθήκες των αγώνων. Κρύωσα μέχρι να αρχίσω τις προσπάθειές μου αλλά αυτό αφορά εμένα και πρέπει να το διορθώσω. Είμαι σταθερός στο 2,20 μ, τεχνικά είμαι καλά και το μότο μου είναι όσο πιο ψηλά γίνεται. Σειρά έχουν οι Μεσογειακοί Αγώνες» είπε ο Μέρλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα