Μαραθώνιος Βοστόνης: Κυρίαρχοι οι δρομείς από την Κένυα

Newsroom
Μαραθώνιος Βοστόνης: Κυρίαρχοι οι δρομείς από την Κένυα

bet365

Στο τελικό σπριντ κρίθηκε η κούρσα των γυναικών στον 126ο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Η Κένυα είχε την τιμητική της στον 126ο μαραθώνιο της Βοστόνης, αναδεικνύοντας τους νικητές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η Πέρεζ Τσεπτσίρτσιρ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση, στην κούρσα των γυναικών που κρίθηκε με διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων.

Η 29χρονη πήρε τη νίκη σε 2ώρ.21:01, αφήνοντας μερικά μέτρα πίσω της την Αμπαμπέλ Γιεσανέχ από την Αιθιοπία (2ώρ.21:05). Η Τσεπτσίρτσιρ είναι η Ολυμπινίκης του Τόκιο και σήμερα έγινε η πρώτη δρομέας που νικά στους μαραθώνιους της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης.

Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2ώρ.17:16, που ισοδυναμεί με την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ακολούθησαν άλλες πέντε δρομείς από την Κένυα, με την Μέρι Ενγκουγκί να τερματίζει 3η σε 2ώρ.21:32.


Τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του σημείωσε ο Έβανς Τσεμπέτ, με τον δρομέα από την Κένυα να νικά σε 2ώρ.06:51. Οι συμπατριώτες του Λόρενς Τσερόνο (2ώρ.07:51) και Μπένσον Κιπρούτο (2ώρ.07:27) έκλεισαν την τριάδα.

Ο μαραθώνιος της Βοστόνης είναι ο παλαιότερος στον κόσμο και έγινε έπειτα από δύο χρόνια, μετά από την ακύρωσή του το 2020 και την αναβολή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους εξ αιτίας της πανδημίας Covid-19.

 

Τελευταία Νέα