Γκελαούζος και Μαρινάκου ξεχώρισαν στη Ρόδο

Newsroom
Γκελαούζος και Μαρινάκου ξεχώρισαν στη Ρόδο

bet365

Παράλληλα με τον μαραθώνιο της Ρόδου διεξήχθησαν και κούρσες 10χλμ και 5 χλμ. και ημιμαραθωνίου.

Δρομείς από 53 χώρες πήραν μέρος στον Μαραθώνιο της Ρόδου, τον Ημιμαραθώνιο, τα 10 χλμ. και τα 5 χλμ.

Στον Μαραθώνιο που έγινε χθες, νίκησε ο Mιχάλης Χατζηιωάννου από τη Σύμη με 2:34.17 και τον ακολούθησαν ο Μιχάλης Μανούσος με 2:51.54 και ο Κυριάκος Χαταζηγεωργίου με χρόνο 2:57.12, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Χάνα Μπόουν από την Βρετανία με 3:23.22.

Στον Ημιμαραθώνιο έλαμψε ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στη Ρόδο και πήρε άνετα την πρωτιά με 1:09.04.

«Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα πάρα πολύ. Ημουν σε προετοιμασία στο Καρπενήσι και αποφάσισα να έρθω γιατί είναι μαγικά εδώ πέρα και ήθελα να δω το νησί και αποφάσισε να τεστάρω και τον εαυτό μου. Πήγαν όλα καλά και εάν είμαι καλά, θα έρθω σίγουρα και του χρόνου.» ανέφερε ο νικητής του περσινού μαραθωνίου της Αθήνας.

Ξεχωριστή παρουσία στον Ημιμαραθώνιο ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης που έτρεξε με την κόρη του Αγγελική που έχει σύνδρομο Down και έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για όσα παιδιά έχουν διαγνωσθεί με το σύνδρομο.

Στον Ημιμαραθώνιο των γυναικών και οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο προέρχονται από το εξωτερικό, με νικήτρια την Πατρίσια Μάρτιν Ντελ Γκουάγιο από την Ισπανία με 1:34.44.

Πρωτιά για Μαρινάκου στο 10αρι

Στα 10 χιλιόμετρα μαζί έκοψαν το νήμα, ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας από την Κύπρο και η Αναστασία Μαρινάκου.

Αναλυτικά οι νικητές στα 10 χλμ. 1) Χριστόφορος Πρωτόπαπας 36.02 2) Μιχάλης Στέλλας 40.17 3) Δημήτρης Μανούσος 41.15.

Στις γυναίκες 1) Αναστασία Μαρινάκου 36.03 2) Αline Richy (Γαλλία) 45.33 3) Ιωάννα Πονήρη 46.55

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, η διαδρομή ήταν φανταστική, είχαμε θέα τη θάλασσα, την ευχαριστήθηκα. Ηταν για μένα ένα τεστ επειδή έρχομαι από προετοιμασία και ήταν καταπληκτικός αγώνας ενόψει των επόμενων στόχων μου. Μπορεί να ήταν η πρώτη μου φορά στον αγώνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είπα ότι θα έρχομαι κάθε χρονιά από εδώ και πέρα, μου άρεσε πάρα πολύ» ανέφερε η Μαρινάκου.

Στα 5 χλμ. νίκησε ο Χριστόφος Πρωτόπαπας λίγη ώρα μετά την πρώτη θέση που είχε πάρει και στο δεκάρι.

Οι νικητές στα 5 χλμ. ήταν: 1) Χριστόφορος Πρωτόπαπας 16.43 2) Νικήτας Φωταράς 18.44 3) Βασίλης Βασιλαράκης 19.00.

Στις γυναίκες 1) Ντενίσα Μπάλα 17.23 2) Λουϊζα Τσιανάκα 20.06 3) Μαρία Σκορδίλη 23.03.

Στον αγώνα μετείχε και η Μαρία Πολύζου που βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Ρόδο και την παραμονή του αγώνα παρουσίασε το βιβλίο της «Μην τα παρατάς» και την επομένη έτρεξε στα 10 χλμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα