Μάχουτσικ: «Το ταξίδι για την Σερβία ήταν το μεγαλύτερο της ζωής μου»

Newsroom
Μάχουτσικ: «Το ταξίδι για την Σερβία ήταν το μεγαλύτερο της ζωής μου»

bet365

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ σε δηλώσεις της στο BBC τάχθηκε υπέρ της απόφασης να τιμωρηθούν οι Ρώσοι για τον πόλεμο που κήρυξαν στην Ουκρανία, ενώ περιέγραψε τον τρόπο διαφυγής της.

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ χρειάστηκε να διανύσει 2.000 χιλιόμετρα για να φύγει από τον πόλεμο της Ουκρανίας και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Εκεί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος και αναχώρησε για την Γερμανία όπου και θα είναι η βάση της καθώς ο βασικός χορηγός της, της πρόσφερε στέγη για να μείνει.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια έφυγε από το Ντνιέπρ οδικώς και μέσω Μολδαβίας πήγε στην Ρουμανία και από εκεί στην Σερβία για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο, διανύοντας όλη αυτή την απόσταση μέσα σε τρεις ημέρες.

«Ελαβα πολλά μηνύματα του στυλ: σε ευχαριστούμε γιατί χάρη σε σένα χαμογελάμε» ανέφερε αρχικά η Μάχουτσικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Οι πατριώτες μου είχαν μόνο δυσάρεστα νέα. Αλλά όταν με είδαν να κερδίζω το χρυσό για την πατρίδα μου, μου έδειξαν πόσο δυνατοί είναι. Τους έκαναν να χαμογελάσουν έστω και λίγο. Ηταν δύσκολο να συγκεντρωθώ και να δείξω στον κόσμο ότι είμαστε δυνατοί άνθρωποι που δεν τα παρατάμε. Και θα προστατέψουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας» πρόσθεσε αναφορικά με το μετάλλιο που κατάκτησε, πριν πάει στο σκέλος του ταξιδιού της από την Ουκρανία στην Σερβία.

«Ο πατέρας μου και η γιαγιά μου έμειναν στο Ντνιέπρ. Εγώ προσπάθησα να φύγω με τρένο, αλλά ήταν αδύνατο. Η αδερφή μου και η μητέρα μου με ακολούθησαν οδικώς και έμειναν στην Πολωνία. Ηταν τρομακτικό αυτό που έγινε εκείνο το ξημέρωμα και τηλεφώνησα στον προπονητή μου να φύγουμε. Πήγαμε σε διπλανό χωριό απ’ όπου κατάγεται. Όταν αποφασίσαμε να κατέβουμε στο Παγκόσμιο, τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να γυρίσω αν έφευγα, αν θα έβλεπα την οικογένειά μου ξανά» είπε η Μάχουτσικ.

Μάχουτσικ: «Ορισμένοι Ρώσοι ρωτούσαν πού είναι το πρόβλημα»

«Ο μάνατζερ της ομοσπονδίας μου, μου είπε ότι πρέπει να φύγουμε και έτσι κάναμε αυτό το ταξίδι. Ήταν ο μεγαλύτερο (σε διάρκεια) ταξίδι που έχω κάνει. Τρεις μέρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ηταν τόσο δύσκολο να φτάσω στο Βελιγράδι στις 9 Μαρτίου και η Σερβική ομοσπονδία ευτυχώς μας άφησε να κάνουμε προπόνηση ώστε να ανακάμψουμε από την κούραση».

Οσον αφορά την τιμωρία των Ρώσων αθλητών εξαιτίας του πολέμου, η Μάχουτσικ σχολίασε θετικά το γεγονός, παρά το ότι έχει καλές σχέσεις με την αντίπαλό της, Μαρία Λασιτσκένε.

«Νομίζω ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε την σωστή απόφαση γιατί πρέπει να καταλάβουν οι Ρώσοι αθλητές ότι η πατρίδα τους κήρυξε τον πόλεμο και ορισμένοι τον στηρίζουν. Δεν θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε μαζί όταν τα παιδιά μας και οι άνθρωποί μας σκοτώνονται από τον Ρωσικό στρατό. Είναι τρομακτικό. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί άρχισαν τον πόλεμο, αυτοί είναι οι εισβολείς. Και είναι απαίσιο να βλέπω ορισμένους να διαμαρτύρονται. Κάποιοι ρωτούσαν και πού είναι το πρόβλημα… Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και γι’ αυτό αντιδρούν» κατέληξε η Μάχουτσικ.


 

Τελευταία Νέα