ΣΕΓΑΣ: Απορρίφθηκε η πρόταση Σακοράφα για την Γενική Συνέλευση

Newsroom
ΣΕΓΑΣ: Απορρίφθηκε η πρόταση Σακοράφα για την Γενική Συνέλευση

bet365

Με ψήφους 11-12 δεν πέρασε η πρόταση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, για Γενική Συνέλευση στις 19 Μαρτίου.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, καταγράφηκε μία «ήττα» προέδρου της ομοσπονδίας του στίβου (ΣΕΓΑΣ) στην διάρκεια διοικητικού συμβουλίου.

Η πρόταση της Σοφίας Σακοράφα για πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στις 19 Μαρτίου, απορρίφθηκε με ψήφους 11-12, καθώς δύο μέλη από την πλευρά της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, τάχθηκαν με την «αντιπολίτευση» που γίνεται μέσα στην ομοσπονδία από την ομάδα Οικονόμου.

Στο συμβούλιο που κράτησε ως τα μεσάνυχτα, η κα. Σακοράφα αναφέρθηκε σε ενέργειες που έγιναν ώστε να μην υπάρχει κόστος στην Γενική Συνέλευση, και στάθηκε στη σημασία που έχει να βρεθούν και πάλι στον ίδιο χώρο οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Ωστόσο, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Βασίλης Οικονόμου δε συμφώνησε με την θέση της προέδρου και πρότεινε τη διεξαγωγή της συνέλευσης στις 26-27 Μαρτίου διαδικτυακά και με την ψηφοφορία μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ. Την πρόταση του Οικονόμου για διεξαγωγή της συνέλευσης μέσω του διαδικτύου, υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μελαχρινός. Ετσι, το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Όχι στην πρόταση διεξαγωγής της δια ζώσης συνέλευσης της Ομοσπονδίας στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, ψήφισαν οι: Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιάννης Θεμελίδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης.

Ναι ψήφισαν οι: Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη.

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για το νέο σχεδιασμό που θα ισχύσει για την ένταξη των αθλητών και αθλητριών στο σχεδιασμό της επόμενης διετίας. Ανάμεσα στις αλλαγές που προβλέπει το νέο μοντέλο είναι η ένταξη της νέας κατηγορίας «ελίτ» που αφορά στους αθλητές και στις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στις κορυφαίες διοργανώσεις.

 

Τελευταία Νέα