Ρωσία: 22 πήραν το «οκ» από τη World Athletics να αγωνιστούν

Newsroom
Ρωσία: 22 πήραν το «οκ» από τη World Athletics να αγωνιστούν

bet365

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έδωσε την άδεια σε 22 Ρώσους να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι» το 2022

Η ολυμπιονίκης του ύψους γυναικών Μαρία Λασίτσκινε, η πρωταθλήτρια κόσμου στο επί κοντώ και 2η στο Τόκιο, Ανζέλικα Σιντόροβα (2η στο Τόκιο), η Γιελιζαβέτα Μπονταρένκο με περσινό 4.60μ., καθώς και ο Ίλια Ίβανιουκ (3ος παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος) είναι ανάμεσα στους 22 Ρώσους αθλητές και αθλήτριες που απέκτησαν δικαίωμα να αγωνιστούν το 2022.

Το συμβούλιο αναθεώρησης ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας συμφώνησε πως οι αιτήσεις 22 Ρώσων αθλητών πληρούν τα αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας και μπορούν να μετέχουν σε διεθνείς αγώνες ως «ουδέτεροι» αθλητές και όχι με τα χρώματα της χώρας τους μιας και η ρωσική ομοσπονδία στίβου (RusAF) παραμένει σε αναστολή εξ αιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ που ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2015.

Οι αθλητές με τη σειρά τους πρέπει να ανταποκριθούν σε έναν ελάχιστο αριθμό τεστ αντι-ντόπινγκ και να ελεγχθούν για πιθανή προηγούμενη εμπλοκή τους σε χρήση απαγορευένων ουσιών. Στη συνέχεια, μπορούν να αγωνιστούν ως «Εξουσιοδοτημένοι Ουδέτεροι Αθλητές» σε διεθνείς εκδηλώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η Λασίτσκινε, για παράδειγμα, ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον Μάρτιο στο Βελιγράδι τον τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Σημαντική λεπτομέρεια, η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έως και 20 αθλητές για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2022, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου (Μάρτιο), το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον (Ιούλιος) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου (Αύγουστος).


 

Τελευταία Νέα