Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν δίνω σημασία σε ό,τι λένε για εμένα»

Newsroom
Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν δίνω σημασία σε ό,τι λένε για εμένα»

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στη World Athletics για την επερχόμενη σεζόν στον κλειστό στίβο

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε στο 2022 με τον τίτλο του ολυμπιονίκη στο μήκος ανδρών, αλλά και απαλλαγμένος από το πρόβλημα στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε την περσινή χρονιά. Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο από μόνη της είναι μια κατάσταση που φέρνει άγχος και πίεση. Όχι όμως για τον 24χρονο άλτη από τα Γρεβενά.

«Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές τώρα, αλλά δεν δίνω σημασία στο τι σκέφτονται ή τι λένε οι άλλοι για εμένα. Ο προπονητής μου και εγώ προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την τεχνική μου και να μη μιλάμε για προσδοκίες και στόχους, θέλουμε απλώς να πηδώ όσο πιο μακριά γίνεται. Η κατάκτησε ενός μεταλλίου είναι πάντα στο μυαλό μου σε κάθε αγώνα» είπε σε δηλώσεις του στη World Athletics ο Τεντόγλου.

Επιστρέφει στο Βελιγράδι έπειτα από πέντε χρόνια

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (18-20 Μαρτίου) αποτελεί την κορύφωση για τη χειμερινή περίοδο αγώνων και ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο, που λείπει από τη συλλογή του. Στη μοναδική παρουσία του στη διοργάνωση ήταν 9ος, αλλά από το πρωτάθλημα του 2018 στο Μπέρμιγχαμ έχει κυλήσει πολύς χρόνος και ο Τεντόγλου σε επίπεδο κλειστού στίβου μετρά δύο διαδοχικές νίκες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Γλασκόβη το 2019, με το ισχύον πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό (8.38μ) και στο Τορούν της Πολωνίας το 2021.

Τεντόγλου

«Ο μόνος μου αγώνας στο Βελιγράδι μέχρι στιγμής ήταν το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2017, όταν κατέκτησα την τέταρτη θέση, με 7.48μ. Από τότε δεν έχω πάει στη Σερβία, αλλά φέτος σκοπεύω να αγωνιστώ στο Belgrade Indoor Meeting στις 7 Μαρτίου και να παραμείνω εκεί, προετοιμαζόμενος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι οι Σέρβοι διοργανωτές κάνουν ό,τι μπορούν για να προετοιμάσουν τον καλύτερο δυνατό αγώνα για εμάς και ελπίζω ότι οι θεατές θα μπορέσουν να μας υποστηρίξουν ζωντανά κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος» συνέχισε στις δηλώσεις του ο Τεντόγλου.

Το πλάνο αγώνων

Ο προγραμματισμός των αγώνων του έως το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι ήδη έτοιμο. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αρχίσει από το μίτινγκ της Οστράβα, στις 3 Φεβρουαρίου, έπειτα θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Μετς στη Γαλλία στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ στις 26-27 του μήνα θα βρίσκεται στο ΣΕΦ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί στο Βελιγράδι για το μίτινγκ στις 7 Μαρτίου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα