Με Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη το πανελλήνιο βάδην στα 35χλμ.

Newsroom
Με Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη το πανελλήνιο βάδην στα 35χλμ.

bet365

Επτά άνδρες και εννέα γυναίκες βρίσκονται στις δηλώσεις συμμετοχής για το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35 χλμ.

Ο χορός των πανελληνίων πρωταθλημάτων για το 2022 αρχίζει την Κυριακή (23/1) από την περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα. Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35χλμ. ανδρών και γυναικών, όπου αθλητές και αθλήτριες μπορούν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς μέσω των ορίων και του ράνκινγκ, καθώς η διοργάνωση ανήκει στη Β' κατηγορία της World Athletics.

Επτά άνδρες και εννέα γυναίκες βρίσκονται στις δηλώσεις συμμετοχής. Η κούρσα των γυναικών θα είναι το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού παρούσα θα είναι η 8η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η βαδίστρια προέρχεται από την προετοιμασία στο Άστρος Κυνουρίας και θα επιδιώξει από νωρίς μια καλή εμφάνιση.

Με υψηλές προσδοκίες θα μπουν στον αγώνα και οι συναθλήτριές της στο γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός). Ντεμπούτο στην απόσταση των 35χλμ. θα κάνει η Όλγα Φιάσκα, που μετά τις καλές παρουσίες στα 20χλμ, θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στη μεγαλύτερη απόσταση.

Στους άνδρες κυρίαρχο όνομα είναι αυτό του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ. Οι βαδιστές προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην, που θα γίνει το διήμερο 4-5 Μαρτίου στο Μουσκάτ του Ομάρ.Παράλληλα με τα 35χλμ. βάδην θα διεξαχθεί και ημερίδα για αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών, Κ23, Κ20 και Κ18. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, το οποίο έχει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι συμμετοχές στους άνδρες
Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ (ΑΟ Μυκόνου), Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ), Κωνσταντίνος Σταμέλος (Βικέλας Βέροιας), Γιάννης Βαΐτσης (ΓΑΣ Ιλισός), Μαρίνος Λύτρας (Κούρος Αίγινας), Ησαΐας Τσιτόγλου (ΑΟ Πεύκης).

Οι συμμετοχές στις γυναίκες
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας), Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ), Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισός), Μαρία Σεφεριάδη (Ολυμπιάδα Πάτρας), Σοφία Αλικανιώτη (ΓΑΣ Ιλισός), Φωτεινή Μπαντούνα (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελένη Καπώνη (Ολυμπιάδα Πάτρας).


 

Τελευταία Νέα