Παγκόσμιο κλειστού: Οι σίγουροι για το Βελιγράδι και οι υποψήφιοι

Κώστας Ευθυμιάδης
Παγκόσμιο κλειστού: Οι σίγουροι για το Βελιγράδι και οι υποψήφιοι

bet365

Λιγότερο από τρεις μήνες έμειναν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και η Ελλάδα έχει τρεις δεδομένες συμμετοχές.

Στις 18 Μαρτίου είναι το πρώτο μεγάλο «ραντεβού» για τον στίβο το 2022, με το Βελιγράδι να φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Μια διοργάνωση που στα άλματα προσφέρεται για μετάλλιο για την Ελλάδα, με τον Μίλτο Τεντόγλου φυσικά. Όλα τα άλματα και η σφαιροβολία θα έχουν απευθείας τελικούς, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος πιάσει όριο ή είναι στην 12αδα (ή 16αδα στα οριζόντια άλματα και την σφαιροβολία) στο ranking, θα δώσει έναν αγώνα… και καλό.

Προς το παρόν, η χώρα μας έχει πέντε προκρίσεις, ωστόσο οι δύο θεωρείται βέβαιο πως δεν θα δώσουν το παρών.

Πρόκειται για την Βούλα Παπαχρήστου η οποία δεν έχει μπει καν σε προπονήσεις φέτος (φημολογείται πως ετοιμάζεται για… ριάλιτι) και την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία έχει αναφέρει πως δεν σκοπεύει να μπει στην σεζόν του κλειστού το 2022 και μόνο αν αλλάξει γνώμη θα την δούμε στο Βελιγράδι.

Κατά τα άλλα, δεδομένη είναι η συμμετοχή του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους, αλλά και του Κώστα Δουβαλίδη στα 60 μέτρα με εμπόδια και της Ραφαέλας Σπανουδάκη στα 60 μέτρα.

Οι υποψήφιοι για το Βελιγράδι

Τα όρια είναι αρκετά υψηλά, ωστόσο αναμένεται να έχουμε μεγαλύτερη αποστολή στην διοργάνωση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται ένα εκατοστό πίσω από το όριο πρόκρισης (5,81μ.) αλλά αναμένεται να πάει είτε πιάνοντας το όριο σε αγώνες, είτε μέσω κατάταξης.

Το ίδιο ισχύει και για την Νικόλ Κυριακοπούλου (4,75μ.), ενώ και η Πόλακ θα δώσει την μάχη της να προκριθεί. Θα είναι τεράστια έκπληξη να απουσιάσει η Ελλάδα από το επί κοντώ γυναικών στο Βελιγράδι, με δεδομένη την απουσία της Στεφανίδη.

Στα 400 μέτρα αναμένεται να είναι και η Βασιλείου καθώς πάνε οι πρώτες 30 της κατάταξης, με το όριο πρόκρισης να είναι 52.90.

Επίσης στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη θέλει 14,30μ. για να πάει Βελιγράδι, αλλά με αγώνες πάνω από τα 14μ. μπορεί να κερδίσει μια θέση στις πρώτες 16 της κατάταξης που θα πάνε απευθείας τελικό.

Στην σφαιροβολία το όριο κυνηγά και ο Σκαρβέλης που έχει 21,05μ. και το όριο είναι 21,10μ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα