Εμμανουήλ Καραλής στο Gazzetta: «Δεν με γεμίζει πίεση η 4η θέση στο Τόκιο»

Κώστας Ευθυμιάδης
Εμμανουήλ Καραλής στο Gazzetta: «Δεν με γεμίζει πίεση η 4η θέση στο Τόκιο»

bet365

Ο Εμμανουήλ Καραλής ετοιμάζεται για το 2022 με θετική… αύρα και χωρίς άγχος, με τριπλό στόχο.

Η περσινή χρονιά είναι μία που σίγουρα θα θυμάται για πάντα ο Εμμανουήλ Καραλής.

Η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση, τον γέμισε χαρά, αλλά και προσδοκίες για σπουδαία πράγματα εν όψει του 2022.

Μια χρονιά η οποία είναι η πιο «γεμάτη» των τελευταίων 10 χρόνων στον στίβο καθώς αντί για δύο, έχει τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Κι αν λάβει υπόψιν κανείς και το Ευρωπαϊκό κύπελλο εθνικών ομάδων, πάμε στις τέσσερις…

Ο Καραλής, που συνεχίζει στις γιορτές τις προπονήσεις με τον Π. Συμεωνίδη, έχει αποφασίσει να… αποδεχθεί τις τρεις μεγάλες προκλήσεις (Παγκόσμιο κλειστού, Παγκόσμιο ανοιχτού και Ευρωπαϊκό ανοιχτού) που έχει το 2022, πράγμα που σημαίνει πως μέσα σε 8 μήνες θα πρέπει να κάνει τρεις κορυφώσεις στην προετοιμασία του, κάτι… εξοντωτικό συνήθως για τους αθλητές του στίβου.

Και ο νεαρός πρωταθλητής έχει αποφασίσει να το κάνει γεμίζοντας αγώνες το πρόγραμμά του.

Καραλής: «Ολοι οι αθλητές αρχίζουμε από το μηδέν»

«Ευτυχώς είμαι αθλητής αγώνων. Προτιμώ να κάνω περισσότερους αγώνες από προπονήσεις. Το καλεντάρι είναι γεμάτο και πρέπει να κάνω τρεις κορυφώσεις. Είναι κάτι που θα το λάβω υπόψιν και πιστεύω πως θα καταφέρω να είμαι φορμαρισμένος και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό» είπε στο Gazzetta ο αθλητής του Ολυμπιακού.

Αυτή η 4η θέση στο Τόκιο έχει γεμίσει προσδοκίες τον Καραλή, αλλά ο ίδιος δεν βάζει πίεση στον εαυτό του. Το επί κοντώ εξάλλου, με εξαίρεση τον… άχαστο Ντουπλάντις, είναι απρόβλεπτο αγώνισμα.

«Δεν με κάνει να αισθάνομαι πίεση αυτή η 4η θέση. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και όλοι αρχίζουμε από το μηδέν. Μπορεί σε έναν αγώνα να είσαι πρώτος και σε άλλον τελευταίος. Εγώ πάω με θετική αύρα και ελπίζω να πετύχω το καλύτερο δυνατό» ανέφερε ο Μανόλο, που ξεκινά τους αγώνες στις 22 Ιανουαρίου από το Παρίσι.

«Αρχίζω με πρεμιέρα στο Παρίσι και ένα πρόγραμμα φουλ από αγώνες στην Ευρώπη εν όψει παγκοσμίου. Ελπίζω να είμαι έτοιμος και να πάω για το καλύτερο δυνατό» τόνισε ο Καραλής στο Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα