Σάββατο το 10αρι του Αυθυντικού Μαραθωνίου με Μαρινάκου

Newsroom
Σάββατο το 10αρι του Αυθυντικού Μαραθωνίου με Μαρινάκου

bet365

Μία ημέρα πριν την Κλασική διαδρομή θα διεξαχθεί η κούρσα των 10χλμ.

Λόγω της πανδημίας, η κούρσα των 10χλμ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα (13 Νοεμβρίου).

Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου οι συμμετοχές έχουν περιορισμό στα 10χλμ. τις 10.000 θέσεις. Θα γίνουν δύο αγώνες και στον πρώτο θα πάρουν μέρος 5.000 δρομείς και 5.000μ. στον δεύτερο.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

Στις συμμετοχές, το μεγάλο όνομα αναμφισβήτητα είναι η Αναστασία Μαρινάκου, που θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες, μετά τη νίκη της την περασμένη Κυριακή στα 8χλμ. γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Πηγή Τρικάλων. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Έδαφος που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

Έχει δηλωθεί και η Ειρήνη- Ρία Μιχαλά, η οποία στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που είχε διεξαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη γενική κατάταξη, ενώ ήταν δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επίσης, θα πάρει μέρος η Καλλιόπη Σκαρπέτη που ήταν 5η στην Κ23 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί και μια παλιά πρωταθλήτρια, η οποία έχει καλά πλασαρίσματα και τα τελευταία χρόνια στο Μαραθώνιο, η Φωτεινή Δαγκλή- Παγκότο.

Στους άνδρες από τις συμμετοχές ξεχωρίζουν του Χουλιάνο Μάνκο, που πρόσφατα είχε κερδίσει τον ημιμαραθώνιο Χίου, ενώ θα τρέξει και ο παλιός πρωταθλητής και προπονητής τώρα, Κώστας Νακόπουλος.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα