Αποσύρθηκε η Μπένγκτσον σε ηλικία 28 ετών από το επί κοντώ

Κώστας Ευθυμιάδης
Αποσύρθηκε η Μπένγκτσον σε ηλικία 28 ετών από το επί κοντώ

bet365

Μία από τις κορυφαίες επικονίστριες του κόσμου, η Αντζέλικα Μπένγκτσον, αποφάσισε να κρεμάσει τα σπάικς της σε ηλικία 28 ετών.

Μία απόφαση σοκ πήρε η Αντζέλικα Μπένγκτσον, καθώς μόλις στα 28 της χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από τον στίβο και το αγώνισμα του επί κοντώ.

Η Σουηδέζα πρωταθλήτρια που από μικρή ηλικία σάρωνε τα μετάλλια και τα ρεκόρ, αποφάσισε να βάλει πρόωρα τέλος στην καριέρα της καθώς δεν βρίσκει το κίνητρο να συνεχίσει.

«Σήμερα αποφάσισα να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Νιώθω καλά με αυτή την απόφαση. Κάνω επί κοντώ από τα 6 μου χρόνια και έχω κάνει μεγάλες θυσίες για να βελτιωθώ. Ήρθε η ώρα να προσγειωθώ και είμαι ευγνώμων σε όσους με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Χάρη σε εσάς ήρθαν πρωταθλήματα, μετάλλια και ρεκόρ. Αποκόμισα μεγάλες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα τις κουβαλώ πάντα μαζί μου. Ήρθε η ώρα να επενδύσω στο μέλλον μου έξω από τον στίβο και να αφοσιωθώ στον εαυτό μου» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Instagram η Μπένγκτσον.

Μπένγκτσον

Αρκετοί αθλητές, ανάμεσά τους και η Κατερίνα Στεφανίδη, της ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε ότι και να κάνει στο μέλλον της, σε μια απόφαση πάντως που σόκαρε τον χώρο του στίβου.

Η 28χρονη Σουηδέζα από το 2009 ως κορασίδα είχε αρχίσει τα ρεκόρ κάνοντας 4,32μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Αναδείχθηκε δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων, κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας και έκανε παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες κορασίδων και νεανίδων.

Το 2015 κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία Νέων γυναικών, το χρυσό στο Ευρωπαϊκού κλειστού, ενώ πήρε και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού Ανδρών - γυναικών.

Το 2017 πήρε άλλο ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό κλειστού, αλλά η πορεία της δεν έφερε ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίθετα, σε τρεις ολυμπιάδες δεν κατάφερε λόγω τραυματισμών να μπει σε τελικούς.

Στο Παγκόσμιο του 2019 στη Ντόχα, σε μια προσπάθειά της το κοντάρι της έσπασε όταν πήγε να περάσει τα 4,80μ. και προσγειώθηκε με το κεφάλι στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Μπήκε μάλιστα ξανά στον αγώνα και πέρασε το άλμα αυτό για να πάρει την έκτη θέση, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα