Μοχράντ Αντμουνί: Βίος και Πολιτεία η ζωή του δρομέα που πετούσε το νερό των μαραθωνοδρόμων στο Τόκιο

Κώστας Ευθυμιάδης
Μοχράντ Αντμουνί: Βίος και Πολιτεία η ζωή του δρομέα που πετούσε το νερό των μαραθωνοδρόμων στο Τόκιο

bet365

Μπλεγμένος με απειλές και αναβολικά φέρεται να είναι ο Μοχράντ Αντμουνί που προκάλεσε αντιδράσεις στο Τόκιο, πετώντας τα μπουκάλια των μαραθωνοδρόμων στο έδαφος.

Βίος και Πολιτεία είναι η αθλητική καριέρα του Μοχράντ Αντμουνί, του μαραθωνοδρόμου που ήρθε στην επικαιρότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για λάθος λόγους.

Ο Γάλλος δρομέας «πιάστηκε» από την κάμερα να πετάει στον δρόμο τα μπουκάλια με νερό των αντιπάλων του, κίνηση που έκανε αρκετό κόσμο έξαλλο, καθώς δρομείς κόντεψαν να πάθουν αφυδάτωση. Και όπως φαίνεται το «βιογραφικό» του έχει κι άλλα αρνητικά σημεία, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια οι Γαλλικές αρχές.

Ο Αντμουνί σύμφωνα με Γαλλικά και γερμανικά δημοσιεύματα, είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ανακριτών για υποθέσεις ντόπινγκ, ενώ είναι μπλεγμένος και σε άλλα περιστατικά για τα οποία έχει γίνει πρωτοσέλιδο, μεταξύ των οποίων οι επιθετικές τάσεις που δείχνει στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Το 2019 πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κατάρ, το ARD αποκάλυψε πως ο Αντμουνί κυνηγήθηκε καθώς τον έψαχναν ελεγκτές και ανακριτές για υπόθεση ντόπινγκ, με τον ίδιο, την γυναίκα του και το παιδί τους, να κρύβονται σε ένα μικρό σπίτι στο Παρίσι, κρύβοντας την ταυτότητά του.

Ο Αντμουνί εξακολουθούσε να κρύβεται και εμφανιζόταν πολύ επιλεκτικά σε ορισμένους αγώνες, κάνοντας τρομερές επιδόσεις για δρομέα αποστάσεων. Αυτό που προκάλεσε όμως την περιέργεια των αρχών και των ελεγκτών του ντόπινγκ, ήταν οι επιλογές που έκανε προετοιμασία. Σε μέρη που δεν ήταν προσβάσιμα και οι ελεγκτές δυσκολεύονταν να φτάσουν.

«Μπλεγμένος με απειλές και αναβολικά»

Ο Αντμουνί φερόταν να προπονείται στην έρημο και το ARD τον εντόπισε, ζητώντας του συνέντευξη. Ο ίδιος εξαφανίστηκε ξανά, ενώ είχε εγκαταλείψει το Παρίσι και ακύρωσε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.

Γερμανοί δημοσιογράφοι ωστόσο εντόπισαν συνομιλίες του στο WhatsApp, όπου ένας άνδρας που είχε σχέση με αναβολικά φέρεται να του έγραψε: «Αν δεν πάρω τα χρήματά μου αύριο, θα λυπηθείς και θα είσαι ο ηττημένος γιατί δεν μου αρέσει να με εκμεταλλεύονται οι άνθρωποι... για να ξέρεις: αγοράσατε ένα πακέτο EPO (ερυθροποιητίνη) και έχετε ένα πακέτο αυξητικής ορμόνης !!!! Θα σας το ξαναπώ, θέλω τα χρήματά μου αύριο, 150 ευρώ ». Ο συντάκτης της ένορκης δήλωσης επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα και ότι η επαφή ήταν ο Μορχάτ Αντμούνι.

Η κατάσταση μάλιστα… αγρίεψε όταν ρεπόρτερ του καναλιού βρέθηκαν στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού του και είχαν έντονη αντιπαράθεση μαζί του. Λίγο αργότερα, ένας πληροφοριοδότης δέχτηκε απειλές από το περιβάλλον του δρομέα.

«Βρίσκεστε στον δικό σας κόσμο. Υπάρχουν Ρώσοι, Ρουμάνοι στη Γαλλία που… σκοτώνουν για 1000 ευρώ και εσείς, παίζετε με αυτό. Μια μέρα όλοι οι αθλητές στους οποίους έχετε κάνει το κακό θα σταθούν εναντίον σας» αναφέρει σε ένα μήνυμα του στο WhatsApp.

Όταν ο πληροφοριοδότης απάντησε ότι δεν φοβάται κανέναν, έλαβε ένα άλλο μήνυμα: «Εντάξει, συνεχίστε να εργάζεστε με την υπηρεσία αντιντόπινγκ όπως πριν».
Η γαλλική αστυνομία έκανε έρευνα για όλα αυτά τα περιστατικά, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκείς αποδείξεις για να προχωρήσει στην σύλληψή του.

Κι έτσι ο Αντμουνί συνεχίζει να αγωνίζεται… ατάραχος και να ρίχνει τα μπουκάλια των μαραθωνοδρόμων, κάνοντάς τους να πεθαίνουν της δίψας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα