Κρέμασε τα σπάικς της η θρύλος των σπριντ Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν

Κρέμασε τα σπάικς της η θρύλος των σπριντ Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν

bet365

Μία θρυλική μορφή του στίβου, η Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν, σταμάτησε τον αθλητισμό.

Μία από τις σπουδαιότερες μορφές του παγκόσμιου στίβου, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση.

Ο λόγος για την Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν, κάτοχο 8 ολυμπιακών μεταλλίων και πέντε τίτλων σε παγκόσμια πρωταθλήματα…

Η Κάμπελ-Μπράουν στα 39 της χρόνια και μετά από μία τριετία που πάλευε να μείνει σε τοπ επίπεδο, το πήρε απόφαση και ανακοίνωσε το τέλος. Τέλος σε μια πορεία γεμάτη επιτεύγματα. Μεταξύ άλλων, η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια πέτυχε τα εξής στην καριέρα της:

  • 8 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 3 χρυσά (δύο στην Αθήνα, ένα στο Πεκίνο), 3 αργυρά και δύο χάλκινα
  • Σε παγκόσμια πρωταθλήματα κατέκτησε 11 μετάλλια (3 χρυσά, 7 αργυρά, 1 χάλκινο), ενώ έχει άλλα δύο χρυσά σε Παγκόσμια κλειστού στίβου.
  • Είναι η μόνη αθλήτρια στίβου που πήρε μετάλλια σε πέντε συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000- Ρίο 2016)
  • Είναι μία από τις δύο που κέρδισε δύο σερί χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200 μέτρα.
  • Είναι μία από τους 9 συνολικά αθλητές στην ιστορία που κατέκτησαν τίτλο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, σε οποιοδήποτε σπορ!
  • Συνολικά στην καριέρα της από την κατηγορία των κορασίδων ως των γυναικών, κατέκτησε 50 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (27 χρυσά, 18 αργυρά και 5 χάλκινα).

Κάμπελ-Μπράουν: «Ξεκινά το ταξίδι της μητρότητας και της φιλανθρωπίας»

«Αναρριχήθηκα από μία μικρή πόλη, το Τρέλανι της Τζαμάικας, σε μία από τις πιο αφοσιωμένες αθλήτριες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Όσο ανέβαινα, πέρασε από πόνο, τραυματισμούς, απόρριψη και δάκρυα, αλλά ποτέ δεν έχασα την έμπνευσή μου για να αρπάξω το νέκταρ της επιτυχίας και της ικανοποίησης. Γι’ αυτό είμαι περήφανη και ευγνώμων. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στο να έχω αυτή την πετυχημένη καριέρα. Την οικογένειά μου και πρώτα τον σύζυγό μου Ομάρ Μπράουν που είχε αναλάβει προπονητής μου τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν φίλοι, οπαδοί, υποστηρικτές, σπόνσορες, προπονητές και ο ατζέντης μου Κλοντ Μπράιαν. Καθώς κρεμάω τα σπάικς μου για πάντα, αυτό το κορίτσι από το Κλαρκς Τάουν αποχωρεί χαρούμενη και ικανοποιημένη έχοντας κάνει έναν καλό αγώνα στην καριέρα της. Το ταξίδι της μητρότητας, της επιχειρηματικότητας, της φιλανθρωπίας και της ομιλίας για να εμπνέω τους άλλους, συνεχίζεται. Περιμένω με ανυπομονησία να δω τι μου φιλά ο Θεός στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου. Αγάπη και φως», έγραψε στο γράμμα αποχώρησής της η Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν.


 

Τελευταία Νέα