Παρί - Ρεάλ: Μια παρτίδα σκάκι για τα... μάτια του Μπαπέ (poll)

Παρί - Ρεάλ: Μια παρτίδα σκάκι για τα... μάτια του Μπαπέ (poll)

Νίκος Κικίδης

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Ο δείκτης του ρολογιού συνεχίζει την καθιερωμένη του διαδρομή με μια εκνευριστική απάθεια. Το κλίμα παραμένει νευρικό και η απογοήτευση στην ατμόσφαιρα, έκδηλη. Παρά τη μάζωξη «κοστουμάτων» κάθε λογής: από δικηγόρους και τεχνικούς διευθυντές μέχρι και τον ίδιο τον πρόεδρο στην αίθουσα συσκέψεων, το τηλέφωνο παραμένει σιωπηλό.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ και η Ρεάλ Μαδρίτης όμως είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η σκέψη τους άλλωστε δεν μπορούσε να βρει ακόμα τη λύση στον γρίφο. «Πως στο καλό μια πρόταση 180 εκατομμυρίων ήταν δυνατό να μην τους συγκινήσει»; Όσο όμως τα λεπτά κυλούσαν δίχως εξελίξεις, η απάντηση γινόταν όλο και πιο καθαρή.

Στην πραγματικότητα, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε ποτέ σκοπό να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είχε κανένα λόγο να αποδεχτεί την υπεροπτική προσφορά της Βασίλισσας για το μεγάλο της αστέρι. Το Παλάτι ήταν προδιαγεγραμμένο να μείνει χωρίς πρίγκιπα και όταν ο δείκτης σηματοδότησε την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου (1η Σεπτεμβρίου), ο αναγραμματισμός που ταλαιπωρούσε τους Μερένγκες είχε πλέον λυθεί! Κι αυτό που όριζε ήταν καθόλα ευκρινές.

Ο Κίλιαν Μπαπέ θα έμενε για ακόμα μια σεζόν στο Παρίσι με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν εκείνο ανερχόταν στα... 180 εκατομμύρια ευρώ. Και μερικούς μήνες μετά το θρίλερ των τελευταίων ημερών του καλοκαιριού, το έργο δεν έχει αλλάξει ριζικά. Αυτό που έχει αλλάξει όμως είναι οι συνθήκες. Οι συνθήκες και τα πιόνια της πιο σύνθετης σκακιέρας. Εκείνης που στο τέλος της σεζόν θα καθορίσει αν ο Κίλιαν Μπαπέ θα απαρνηθεί το παιδικό του όνειρο για χάρη της Παρί ή αν θα ορκιστεί ως ο νέος πρίγκιπας στο δεσποτάτο της Μαδρίτης!

image

Τα «power plays» και η κίνηση ματ από Κατάρ

Ποιες είναι όμως οι νέες κινήσεις που έχουν σκαρφιστεί οι δυο αντίπαλοι; Για την Παρί, τα πράγματα είναι διαφανέστατα! Ο σύλλογος οφείλει να χρησιμοποιήσει όλες του τις δυνάμεις για να πείσει τον Μπαπέ να υπογράψει νέο συμβόλαιο και το μεγάλο του «ατού» εντοπίζεται στο... πορτοφόλι. Και σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, οι Παριζιάνοι δεν πρόκειται να προβούν σε... οικονομίες, από τη στιγμή που προσφέρουν στον Γάλλο αστέρα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα! Κάτι που σημαίνει πως οι ετήσιες αποδοχές του 23χρονου θα αγγίζουν το απλησίαστο νούμερο των 50 εκατομμυρίων ευρώ, δίχως να συνυπολογίζονται τα (πολύ) πιθανά μπόνους.

O πρόεδρος των Γάλλων, ωστόσο, Αλ-Κελαϊφί παρέα με το δεξί του χέρι και τεχνικό διευθυντή, Λεονάρντο, φαίνεται να έχουν καταλάβει πως αυτή τη φορά το χρήμα από μόνο του δεν πρόκειται να τους χαρίσει την ευτυχία. Και βάσει αυτού έχουν εφαρμόσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο, ο πρώτος άξονας του οποίου αφορά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

Στο Παρίσι έχουν συνειδητοποιήσει πως ο Μπαπέ δεν πρόκειται να δεσμευτεί με μακροχρόνιο ορίζοντα στη Γαλλία, ενώ εκείνοι από την πλευρά τους κάνουν τα πάντα για να ταξιδέψει στο Μουντιάλ του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβρη ως παίκτης της Παρί. Για να αμβλυνθούν, λοιπόν, οι διαφορές, το μοναδικό μονοπάτι που μπορούσαν να ακολουθήσουν ήταν αυτό της μέσης λύσης. Αυτή τη φορά, η νέα πρόταση των Γάλλων αφορά διετή επέκταση του συμβολαίου με φιξ ρήτρα αγοράς που θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023, σε περίπτωση που ο Μπαπέ θελήσει να αποχωρήσει.

Το δεύτερο δε σκέλος της ανανεωμένης στρατηγικής στηρίζεται στο αθλητικό πρότζεκτ. Ένα πρότζεκτ του οποίου ο Μπαπέ θέλει να ηγηθεί! Σύμφωνα μάλιστα με την «Equipe», ο νεαρός αστέρας έχει ήδη καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα δικά του «θέλω». Όπερ σημαίνει πως αν η Παρί επιθυμεί να τον κρατήσει στην πόλη του φωτός, τότε οφείλει να... υποκύψει.

Να τον χρίσει δηλαδή ως βασικό εκτελεστή των πέναλτι, να μην αλλάζει θέσεις ανάλογα με τις... ορέξεις των Μέσι - Νεϊμάρ, να του χαρίσει καθολικά την αίσθηση του απόλυτου Νο.1! Και η αλήθεια είναι πως για την ώρα το σχέδιο φαίνεται πως λειτουργεί. Από το Παρίσι εκπέμπεται μια πρωτοφανής αισιοδοξία τις τελευταίες ημέρες για την έκβαση των συζητήσεων, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας σκόπιμης και προμελετημένης διαρροής.

image

Το πριγκιπάτο των ονείρων στη Μαδρίτη

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ γνωρίζει πως πολύ δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί την Παρί σε οικονομικό «τερέν». Ακόμα κι αν η γερμανική «BILD» εξυφαίνει ιστορίες για συμφωνία που θα κάνει τον Μπαπέ κατά 50 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερο ανά έτος, στην Ισπανία... κοντοστέκονται με σκωπτικό βλέμμα και απαγγέλουν διαφορετικά «ποιήματα». Ποιήματα που αναφέρουν με σαφήνεια πως ακόμα τίποτα δεν έχει υπογραφεί!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική, ο Μπαπέ έχει δώσει τον λόγο του στους διοικητικούς ηγέτες της Ρεάλ πως από τη νέα σεζόν θα φοράει τα λευκά, εκπληρώνοντας έτσι το παιδικό του όνειρο. Εκείνο που αχνοφαίνονταν μέσα από τις αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δωμάτιό του, εκείνο που καθρεπτίζονταν πάνω στο λαμπερό χαμόγελο όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τον Ζινεντίν Ζιντάν στην τρυφερή ηλικία των 14.

Και η αλήθεια είναι πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του το προηγούμενο καλοκαίρι για να το πραγματοποιήσει. Φημολογείται μάλιστα πως υπήρχε ακόμα και συμφωνία κυρίων μεταξύ του ίδιου του και των Παριζιάνων, που όριζε πως ο σύλλογος θα τον άφηνε να φύγει σε περίπτωση που κάποια πρόταση τους κάλυπτε οικονομικά. Η ιστορία ωστόσο δεν γράφεται με υποθέσεις και πλέον μια νέα παρτίδα σκάκι έχει στηθεί. Μια παρτίδα που η Ρεάλ σκοπεύει να κερδίσει, προσφέροντας εξαετές συμβόλαιο με άγνωστες (για την ώρα) απολαβές και με πριμ υπογραφής που θα αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, πολλοί παίκτες των Μαδριλένων, όπως οι Μπενζεμά και Βινίσιους, έχουν αναλάβει το... ψηστήρι του Μπαπέ, την ίδια ώρα που Κρόος και Καρβαχάλ έχουν αποστείλει δημοσίως ανοικτή πρόσκληση στον Γάλλο να τους ενισχύσει στη Μαδρίτη. Ολόκληρος ο οργανισμός «χορεύει» στους ρυθμούς του και το δέλεαρ του στέμματος και της ανάδειξης ως νέου «πρίγκιπα» της ισπανικής πρωτεύουσας εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο ελκτικές δυνάμεις στο σύμπαν του ποδοσφαίρου.

image

Οι γονείς Μπαπέ ψηφίζουν Παρί

Το πλάνο και των δυο πλευρών έχει εκπονηθεί, όμως τη νίκη σε αυτή την παρτίδα νομοτελειακά θα φέρουν τα πιόνια! Τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Γάλλο αστέρα, επιμελούνται της υπόθεσης και θα έχουν καταλυτική συμβολή στην τελική του απόφαση. Ποιοι λοιπόν πληρούν καλύτερα αυτά τα χαρακτηριστικά από τους ίδιους τους γονείς του; Ο Βίλφρεντ Μπαπέ και η Φαιζά Λαμαρί είναι αναμφίβολα οι πιο στενοί άνθρωποι του νεαρού αστέρα, αμφότεροι επικλινείς προς την πλευρά του Παρισιού.

Ήταν Οκτώβριος του 2021, άλλωστε, όταν πριν καλά - καλά προλάβει να κοπάσει το σίριαλ του καλοκαιριού με πρωταγωνιστή τον γιό της, η μητέρα του... αναζωπύρωσε τα σενάρια ανανέωσης, αποκαλύπτοντας πως οι συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, βαίνουν καλώς. «Είμαστε σε επαφές με την Παρί αυτή την περίοδο και πηγαίνει καλά. Μάλιστα μίλησα με τον Λεονάρντο χθες βράδυ. Θα βγει κάποιο αποτέλεσμα; Δεν ξέρω, όμως ένα είναι σίγουρο. Ο Κίλιαν θα δώσει τα πάντα για να κατακτήσει το Champions League» ανέφερε με περίσσια άνεση και σιγουριά.

Και μπορεί έκτοτε να μην έχει προσθέσει περαιτέρω... βόμβες στο ρεπερτόριό της, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους Παριζιάνους με στόχο την ανανέωση. Στο πλάι της και ο σύντροφός της, Βίλφρεντ Μπαπέ (ανοικτά οπαδός της Μπαρτσελόνα), ο οποίος... σιγοντάρει και μαζί συνθέτουν το δίδυμο που ωθεί τον Γάλλο σούπερσταρ στην παραμονή!

image

Αντίστοιχα, στη Μαδρίτη έχουν τους δικούς τους συμμάχους. Σύμμαχοι οι οποίοι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι υπέρ τους ανά πάσα στιγμή. Και κυριότερη εξ αυτών είναι η Ντελφίν Βεριντέν! Η δικηγόρος του νεαρού ποδοσφαιριστή δεν συγκινείται από το... χρυσάφι των Παριζιάνων και του προτείνει να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ.

«Είτε διαπραγματεύομαι συμβόλαιο εκατό χιλιάδων ευρώ, είτε δέκα εκατομμυρίων, εφαρμόζω την ίδια ωριαία τιμή» αποκαλύπτει η ίδια για τον τρόπο λειτουργίας της και εμφανίζεται πεπεισμένη πως το συμβόλαιο που προτείνει η Παρί στον πελάτη της δεν θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τα διαφημιστικά κέρδη που θα του προσφέρει ένα πιθανό deal με τους Μαδριλένους. Μα κυρίως, η Βεριντέν επιμένει στην άδολη λογική. «Αν θες να γράψεις ιστορία, τότε θα πας στη Ρεάλ» είναι η μόνιμη συμβουλή της και στη Μαδρίτη ελπίζουν να την υπολογίζουν μέχρι το τέλος στο πλευρό τους για την ολοκλήρωση της πολύκροτης συμφωνίας.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στις επαφές των Μερένγκες με το περιβάλλον του Μπαπέ έχει και ο ατζέντης του Κουρτουά, Κριστόφ Ενροτέ, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογενείας και δουλεύει πάνω στη μετακόμιση του 23χρονου στην Ισπανία.

Όμως, υπάρχει ακόμα ένας κρυφός άσος στο μανίκι των Μερένγκες και καθρεπτίζεται στο πρόσωπο του Λουίς Κάμπος. Του ανθρώπου που ανακάλυψε τον Μπαπέ ως υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ της Μονακό, που τον ανέθρεψε ποδοσφαιρικά και του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει. Η στρατολόγησή του βέβαια μόνο εύκολη δεν θεωρείται, αλλά εφόσον επιτευχθεί, η Ρεάλ θα έχει ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα για την ολοκλήρωση του deal που θα σφραγίσει συθέμελα την αυγή μιας νέας Galactico εποχής!

Πηγές: Marca, RMC, L'Équipe

Loading...

«Αν θες να γράψεις ιστορία, θα πας στη Ρεάλ»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image