Σκοποβολή: Από το δυστύχημα στα Τέμπη, «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατζουράκη!

Κώστας Ευθυμιάδης
H Εμμανουέλα Κατζουράκη

bet365

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατετάγη 3η στον κόσμο στον τελικό του σκιτ.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιτ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την συμμετοχή της στον τελικό εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον τελικό, σε έναν αγώνα με αρκετό σασπένς, κατάφερε να μπει στα μετάλλια κατακτώντας την τρίτη θέση στον κόσμο.

Στον πρώτο γύρο του τελικού οι έξι φιναλίστ δεν αστόχησαν και στον δεύτερο μόνο η Χιλιανή Κροβέτο αστόχησε σε μία βολή. Η Κατζουράκη στον τρίτο γύρο βολών αστόχησε στις δύο από τις τέσσερις βολές, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πέμπτη θέση μαζί με την Χιλιανή.

Στο τέταρτο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν αλάνθαστη, αλλά οι τρεις Αμερικανίδες του τελικού διατηρούσαν το προβάδισμα για το βάθρο. Η Κατζουράκη έχασε άλλη μία βολή στο επόμενο σετ, αλλά αστόχησε και η Κροβέτο στην τελευταία της βολή, για να βγει η Χιλιανή εκτός συνέχειας.

Στις πέντε που συνέχισαν η Εμμανουέλα είχε μία αστοχία και στην κρίσιμη 4αδα βολών για να μπει στην 4αδα έκανε το 4 στα 4. Η Αμερικανίδα Σμιθ που ήταν δεύτερη ως εκείνη τη στιγμή, αστόχησε σε δύο βολές και στην ισοβαθμία υστερούσε της Ελληνίδας που είχε καλύτερο ρεκόρ στον προκριματικό!

Ετσι η Κατζουράκη μπήκε στην 4αδα του κόσμου και με ένα νέο 4 στα 4 άρχισε να ελπίζει για μετάλλιο! Η Σίμοντον αστόχησε και έβαλε την Κατζουράκη στην 3η θέση στην ισοβαθμία και όλα θα κρίνονταν πλέον από την ίδια την Ελληνίδα αθλήτρια. Στον διπλό στόχο αστόχησε σε μία βολή, όπως όμως και η Σίμοντον!

Ετσι η είσοδος στο βάθρο θα κρίνονταν στο επόμενο σετ 4 βολών όπου η Εμμανουέλα έχασε μία βολή και περίμενε την Αμερικανίδα να δει αν θα αστοχήσει σε μία επίσης, ώστε να μπει στα μετάλλια. Στην τελευταία της βολή αστόχησε και έβαλε την Κατζουράκη στο πόντιουμ!

Απαλλαγμένη από το άγχος, η Ελληνίδα αθλήτρια του σκιτ προσπάθησε για το βήμα παραπάνω. Αστόχησε σε μία βολή στο πρώτο σετ όμως και δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά από την Μπαρτέκοβα, για να κατακτήσει τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Στη μάχη για το χρυσό, η νίκη κρίθηκε σε shoot off με νικήτρια την Σλοβάκα Μπαρτέκοβα με 11-10.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Μπαρτέκοβα (Σλοβακία) 54+11
  2. Βίτζι (ΗΠΑ) 54+10
  3. Κατζουράκη (Ελλάδα) 43
  4. Σίμοντον (ΗΠΑ) 34
  5. Σμιθ (ΗΠΑ) 26
  6. Κροβέτο (Χιλή) 16
 

Τελευταία Νέα