Κοκόλης στο Gazzetta: «Παπαδάτου και Τσάνη μας δικαίωσαν»

Κοκόλης στο Gazzetta: «Παπαδάτου και Τσάνη μας δικαίωσαν»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της πυγμαχίας, Βασίλης Κοκόλης, μίλησε στο Gazzetta για την πρωτόγνωρη επιτυχία του αθλήματος με δύο αθλήτριες μία ανάσα από τα μετάλλια στο Παγκόσμιο.

Η Ελληνική πυγμαχία σε επίπεδο γυναικών, δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στην διοργάνωση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες όμως στην Κωνσταντινούπολη, είχε δύο αθλήτριες που έφτασαν μία ανάσα από το να ανέβουν στο βάθρο!

Η Ολγα Παυλίνα Παπαδάτου που γυμνάζεται στην Αθήνα και η Μαριέλα Τσάνη (προπονείται στη Θεσσαλονίκη) κατάφεραν να προκριθούν στα προημιτελικά των κατηγοριών τους και ηττήθηκαν από κορυφαίες αθλήτριες. Αν κέρδιζαν θα έπαιρναν μίνιμουμ το χάλκινο μετάλλιο, όμως η παρουσία τους στα προημιτελικά δεν παύει να είναι τεράστια επιτυχία. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Τσάνη συμμετείχε για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα και η Παπαδάτου έχει κάνει πέρυσι μία συμμετοχή!

Για την εξαιρετική παρουσία των δύο κοριτσιών μας μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Κοκόλης, που έδωσε ιδιαίτερη βάση στην προσπάθεια που γίνεται να ανέβει το άθλημα στη χώρα εδώ και ένα χρόνο.

«Εκαναν μία αξιόλογη προσπάθεια τα δύο κορίτσια. Εδώ και ένα χρόνο η ομοσπονδία δίνει βάση στα παιδιά και δίνονται ευκαιρίες να πάνε σε καμπ, προετοιμασίες και αγώνες. Είναι ευτύχημα ότι η νέα διοίκηση της στηρίζει και καλύπτει τα έξοδα για όλες αυτές τις διοργανώσεις, που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε την δυνατότητα. Και είναι σημαντικό ότι και ο πρόεδρος Μαριόλης ήταν εδώ δίπλα στα παιδιά στην προσπάθειά τους. Πήγαμε σε τουρνουά και είδαμε ότι ορισμένα κορίτσια είχαν τα φόντα να αντιμετωπίσουν αθλήτριες παγκοσμίου επιπέδου. Και έτσι δώσαμε βάση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ώστε να έχουμε μία αξιόλογη εκπροσώπηση. Ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη αυτά τα δύο κορίτσια και είχαμε κι άλλα δύο, αλλά λόγω ορίου ηλικίας δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Ετσι οι δύο κοπέλες ήρθαν και έκαναν μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε για την επιλογή τους» είπε στο Gazzetta o Κοκόλης.

«Εκλαιγαν από συγκίνηση τα κορίτσια που έφτασαν κοντά στο μετάλλιο»

«Η Παπαδάτου κέρδισε την Τουρκάλα μέσα στην έδρα της που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κ23, ενώ η Ιταλίδα είχε κερδίσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2016. Η Τζάνη πρώτη φορά αγωνίστηκε με την εθνική. Εχουμε κάνει μία δουλειά εδώ και ένα χρόνο που έχει φέρει 7 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και λίγο έλειψε να φέρουμε μετάλλιο και σε παγκόσμιο. Είναι τεράστια υπόθεση για την ελληνική πυγμαχία και τα αποτελέσματα δείχνουν την δουλειά όλων μας και της ομοσπονδίας», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που μας περιέγραψε και τα συναισθήματα των κοριτσιών μετά το τέλος της παρουσίας τους.

«Εκλαιγαν από συγκίνηση τα κορίτσια. Εφτασαν κοντά στο μετάλλιο. Και θα ήταν τεράστια υπόθεση αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν και σημαντικά χρηματικά έπαθλα και πριμ από την Πολιτεία. Κάτι που θα βοηθούσε στη συνέχεια της προσπάθειάς τους. Τα κορίτσια εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα και στις προπονήσεις δίνουν και την ψυχή τους. Και το αποτέλεσμα νομίζω τις δικαιώνει» κατέληξε ο Β. Κοκόλης.

 

Τελευταία Νέα