Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 10-7: «Σφράγισε» τον 15ο τίτλο πρωταθλήματος

O Ολυμπιακός πρωταθλητής στην Α1 γυναικών

bet365

Ο Ολυμπιακός άρχισε νευρικά απέναντι στη Βουλιαγμένη, όμως μετά επέβαλε τον ρυθμό του και επικρατώντας με 10-7, έκανε το 3-0 στους τελικούς και κατέκτησε το 15ο τίτλο του στην Α1 πόλο γυναικών, κλείνοντας με χαμόγελα τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός άργησε ξανά να βρει ρυθμό, όμως έφθασε στο ζητούμενο, επικράτησε της Βουλιαγμένης με 10-7 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και με νίκες 3-0 εξασφάλισε και τον φετινό τίτλο στην Α1 πόλο γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» έφθασαν στον 15ο τίτλο πρωταθλήματος και 11ο συνεχόμενο, κλείνοντας με χαμόγελα τη σεζόν, μετά τον χαμένο τελικό από τη Σαμπαντέλ στον τελικό του Champions League, και κυρίως μετά την ήττα από τον Εθνικό στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός μετράει, πλέον, 311 τίτλους στην ιστορία του (310 η Μπαρτσελόνα), στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα, σε επίπεδο ανδρών-γυναικών.

Η Βουλιαγμένη μπήκε καλύτερα στον αγώνα, προηγήθηκε με τη Γιαννοπούλου 1-0 και με τις Καϊάφα και Τζάουστρα έκλεισε το 1ο οκτάλεπτο με 3-1.

Μάλιστα με την Ολλανδή, Τζάουστρα ξέφυγε με 4-1 στις αρχές της β' περιόδου. Ακολούθησε η εκτέλεση πέναλτι από τη Βασιλική Πλευρίτου στο δοκάρι, όμως η Σιούτη ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό, μειώνοντας σε 4-2.

Ακολούθησε η προσωρινή διακοπή του αγώνα μετά τον τραυματισμό της Αθηνάς Γιαννοπούλου και την αποβολή με αντικατάσταση της Φωτεινής Τριχά.

Το παιχνίδι έγινε σκληρό, με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει τον έλεγχό του, μειώνοντας σε 4-3 με τη Βασιλική Πλευρίτου.

Το σερί για τις «ερυθρόλευκες» συνεχίστηκε στην 3η περίοδο, η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε στην κόντρα σε 4-4 και προσπέρασε για πρώτη φορά με τη Χυδηριώτη για το 5-4. Η Ελληνιάδη έδωσε μια ανάσα για τη Βουλιαγμένη (5-5), όμως οι Ελευθεριάδου και Βασιλική Πλευρίτου, έφεραν αέρα δύο γκολ στον Ολυμπιακό (7-5).

Στο 4ο οκτάλεπτο η Χυδηριώτη έφερε τον Ολυμπιακό στο 8-5 και μετά η Ελευθερία Πλευρίτου το διατήρησε το 9-6. Η Στατηδάκη έδωσε μια ελπίδα στη Βουλιαγμένη (9-7), όμως στο κρίσιμο σημείο οι άμυνες από τις παίκτριες του Ολυμπιακού βγήκαν και η Στεφανία Σάντα «σφράγισε» τον τίτλο σκοράροντας στην κόντρα για το τελικό 10-7.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-1, 3-2

Οι κάτοχοι
Ολυμπιακός 15
Βουλιαγμένη 11
Γλυφάδα 8
Εθνικός 3

@Photo credits: INTIME, Δημοσθένης Καμσής

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα