Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 13-9: Πρώτο βήμα τίτλου, παρά τα πέντε χαμένα πέναλτι

Η Ιωάννα Χυδηριώτη

bet365

Ο Ολυμπιακός νικώντας τη Βουλιαγμένη με 13-9 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, έκανε το 1-0 στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ευστόχησαν μόνο σε μια από τις έξι συνολικά εκτελέσεις πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με επιτυχία την προσπάθεια να φθάσει στο 10ο σερί πρωτάθλημα και 14ο στην Α1 κατηγορία γυναικών νικώντας τη Βουλιαγμένη με 13-9 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά.


Συνολικά εκτέλεσαν έξι, αλλά ευστόχησαν μόνο σε μια με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, με την τερματοφύλακα της Βουλιαγμένης. Μαρίνα Κοστιώνη να αποκρούει σε τρεις εκτελέσεις των Ελευθεριάδου, Βασιλικής και Ελευθερίας Πλευρίτου, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις η Ξενάκη σημάδεψε το δοκάρι και η Μυριοκεφαλιτάκη ήταν άστοχη.


Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός παίζοντας καλή άμυνα στο 2ο ημίχρονο έφθασε στο ζητούμενο, απέναντι στη Βουλιαγμένη που προσπάθησε, αλλά πλήρωσε και την απειρία.

Όπως για παράδειγμα όταν σε 18 δευτερόλεπτα δέχθηκε δύο γκολ και το 3-3 έγινε 5-3 στο πρώτο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 6-3 στην αρχή της β' περιόδου, η Βουλιαγμένη ισοφάρισε σε 6-6, όμως οι γηπεδούχες είχαν πάντα τις λύσεις να ξεφέυγουν: το σκορ έγινε 9-6 και 11-7, με γκολ από την Τριχά και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός να φθάνει στο τελικό 13-9.

Το επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες είναι για την Πέμπτη (18/5, 18:00) στο κολυμηβητήριο του Λαιμού.


Τα οκτάλεπτα: 5-3, 3-3, 3-1, 2-2

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

Βουλιαγμένη (Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Τανκέεβα 1, Βάλβη, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα