Ολυμπιακός: Ο Τσίριτς νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων»

Newsroom
Ολυμπιακός: Ο Τσίριτς νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων»

bet365

Ο Αλεξάνταρ Τσίριτς θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών, με τον Σέρβο να αντικαθιστά τον Χάρη Παυλίδη που με την σειρά του θα συνεχίσει στην Κίνα αναλαμβάνοντας την Εθνική της συγκεκριμένης χώρας.

Η αλήθεια είναι πως στο Ολυμπιακό σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να αλλάξουν τον άκρως πετυχημένο, Χάρη Παυλίδη. Με τον Έλληνα προπονητή άλλωστε οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν 10 πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα σούπερ καπ στην Ελλάδα.

Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι επιτυχίες στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό έχοντας τον Παυλίδη στο πάγκο να κατακτά 10 ευρωπαϊκούς τελικούς, 4 στην Ευρωλίγκα (2015, 2017, 2019, 2021), 3 στο Len Trophy (2008, 2014, 2018) και 3 στο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2014, 2015, 2021).

Ωστόσο ο Έλληνας προπονητής δέχθηκε μια εξαιρετική πρόταση από την Ομοσπονδία της Κίνας προκειμένου να αναλάβει την Εθνική ομάδα και έτσι οι Πειραιώτες αναζήτησαν τον αντικαταστάτη του. Αυτός θα είναι ο Αλεξάνταρ Τσίριτς, ο οποίος ως αθλητής έχει καταφέρει να κατακτήσει με τις Γιουγκοσλαβία, Σερβία και Μοντενέγκρο και Σερβία, 3 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως αθλητής ο 44χρονος έχει πετύχει μεγάλα πράγματα, ως προπονητής έχει δουλέψει στο Ιράν και ουσιαστικά και αυτός θέλει μέσω του Ολυμπιακού να ανεβάσει την δική του καριέρα. Το σημαντικό είναι πως τον πρότεινε ο Χάρης Παυλίδης, καθώς και οι δύο είχαν τον ίδο μέντορα, τον προπονητή, Νίκολα Στάμενιτς και ταιριάζει η φιλοσοφία τους.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα