Απόλλων Σμύρνης: Πέρασε από τη Βουλιαγμένη, μια νίκη μακριά από τον τελικό του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο ανδρών

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε εκτός έδρας τη Βουλιαγμένη για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών.

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας της Βουλιαγμένης, επικρατώντας στον Λαιμό με 9-8 και απέχει μια νίκη από την ιστορική πρώτη παρουσία στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Απόλλων Σμύρνης με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Τεράσα στον 1ο τελικό του Challenger Cup, πήγε στον Λαιμό και πέτυχε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της ιστορίας του, επικράτησε της Βουλιαγμένης με 9-8 στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έκανε το μπρέικ και έχει τη μεγάλη ευκαιρία στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο να πανηγυρίσει την πρώτη παρουσία του στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο 2ος αγώνας της σειράς έχει οριστεί για την Τρίτη, 2 Μαΐου και αφού έχει προηγηθεί ο δεύτερος τελικός του Challenger Cup με την Τεράσα, το Σάββατο 29 Απριλίου στη Βαρκελώνη.

Η Βουλιαγμένη καλείται πλέον να αντιδράσει, να «σπάσει» την έδρα του Απόλλωνα και να επιστρέψει τη σειρά στον 3ο και τελευταίο ημιτελικό στο Λαιμό, την Πέμπτη, 4 Μαΐου.

kalogeropoulos vouliagmeni

Ο Απόλλων Σμύρνης στα έξι χρόνια παρουσίας του στην Α1 κατηγορία φεύγει για πρώτη φορά νικητής από τον Λαιμό στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και μια νίκη στο πλαίσιο του Κυπέλλου.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα στον Λαιμό σημείωσε ο Χονδροκούκης 52 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, με τη Βουλιαγμένη στη συνέχεια να χάνει επίθεση στον παίκτη παραπάνω.

Ο 1ος ημιτελικός εξελίχθηκε σε ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Γαρδίκα να διαμορφώνει το 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο για τους φιλοξενούμενους.

Ο Απόλλων με γκολ των Γαρδίκα και Γωνιωτάκη προηγήθηκε 4-2, με τον Αλαφραγκή να μειώνει σε 4-3 για τη Βουλιαγμένη.

Στο 3ο οκτάλεπτο οι «μπέμπηδες» ισοφάρισαν με τον Τρούλο σε 4-4 (7:25), με τον Σολανάκη να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους 5-4 (6:11), ενώ με τα γκολ των Αλαμάνου και Μπογκντάνοβιτς ο Απόλλων ξέφυγε 7-5 (4:24).

Στο 4ο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη μείωσε σε 7-6 με τον Καλογερόπουλο (5:36), ο Βίσκοβιτς έδωσε αέρα ξανά προβάδισμα δύο γκολ στον Απόλλωνα (8-6) στα 4:59. Η Βουλιαγμένη έβγαλε αντίδραση, ο Αλμύρας μείωσε σε 8-7 (2:05), ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε 8-8 για να ακολουθήσει το νικητήριο γκολ από τον Χονδροκούκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-3, 3-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ Ντ., Αλαφραγκής 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 2, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσαβαλιάρης.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα