Σπύρος Λυκούδης στο Gazzetta: «Γυάλιζε το μάτι μας στο Ευρωπαϊκό, γι’ αυτό το σηκώσαμε!»

Κώστας Ευθυμιάδης
O Σπύρος Λυκουδης

bet365

Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής πόλο εφήβων, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στο Gazzetta για το ιστορικό πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την χώρα μας, στην κατηγορία.

Η εθνική πόλο των εφήβων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης χθες στην Τουρκία, μετά το 9-8 επί των Σέρβων.

Μίας υπερδύναμης του παγκόσμιου πόλο. Υπερδύναμη πλέον θεωρείται και η χώρα μας καθώς σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες καταφέρνει να είναι μέσα στα μετάλλια. Χρυσό οι έφηβοι δεν είχαν, το κατέκτησαν όμως χθες και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 17 τέρματα στην διοργάνωση, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε γι’ αυτή την επιτυχία στο Gazzetta.

«Παλεύαμε τρία χρόνια γι’ αυτό το χρυσό, από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό που ήμασταν τρίτοι και στο Παγκόσμιο που πήραμε το ασημένιο. Επομένως αυτό το χρυσό γιορτάστηκε στο ξενοδοχείο δεόντως» είπε χαρακτηριστικά.

Τους Σέρβους τους είχαμε κερδίσει στην φάση των ομίλων με ανατροπή και όλα έδειχναν πως η γαλανόλευκη θα πήγαινε στον τελικό με τον τίτλο του φαβορί. Αυτός ο «τίτλος» δεν αποτέλεσε βάρος για τους παίκτες του Ηλία Μαχαίρα.

«Κακά τα ψέματα, στην υδατοσφαίριση είμαστε παγκόσμια δύναμη όπου και να παίζουμε, σε οποιαδήποτε κατηγορία, είτε μιλάμε για άνδρες, είτε για γυναίκες, για νέους, έφηβους ή νεάνιδες. Επομένως το να θεωρούμαστε φαβορί δεν ήταν βάρος. Αντίθετα μας έδινε ένα εξτρά κίνητρο» σχολίασε ο Λυκούδης, ο οποίος απέδωσε το μυστικό της επιτυχίας στο ότι «με τα παιδιά παίζουμε μαζί χρόνια και βγαίνουν εύκολα κάποιοι αυτοματισμοί στο παιχνίδι. Αυτό κάνει πιο εύκολο και το έργο μας».

Τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, η εθνική μας είχε μεγάλο προβάδισμα, ωστόσο είδε τους Κροάτες και τους Σέρβους να γυρίζουν την κατάσταση. Και στις δύο περιπτώσεις κράτησε την ψυχραιμία της και στο τέλος ήταν αυτή που χαμογέλασε.

Η εθνικη εφήβων στο πόλο με το τροπαιο

«Το πόλο είναι παιχνίδι λαθών και όποιος κάνει τα λιγότερα, θα κερδίσει. Είμαστε παιδιά 16-17 ετών και σε τέτοια ματς θα υπάρχουν κενά διαστήματα. Δεν μας κόστισαν, αλλά αν θέλουμε να βελτιωθούμε, θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό εν όψει και του Παγκοσμίου το 2024» είπε και στη συνέχεια στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο προπονητής τους σε αυτές τις στιγμές.

«Σίγουρα υπήρχε μία χαλάρωση μετά το 6-1, όμως στο τέλος έχουμε πάντα το μυαλό στο κεφάλι μας. Και σε αυτό βοηθάει και ο προπονητής μας, ο οποίος μας έχει σε εγρήγορση. Αν δεν ήταν αυτός,δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Μας βοηθάει πέρα από το αγωνιστικό μέρος και ψυχολογικά. Μας κάνει να αισθανόμαστε πρωταθλητές, να μην μας αγχώνει τίποτα. Είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της ομάδας και της επιτυχίας» ανέφερε.

«Οταν φοράς το εθνόσημο πάντα σκέφτεσαι την κορυφή. Αυτό είχαμε στο μυαλό μας. Κάτι λιγότερο δεν θα αποτελούσε επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι γυάλιζε το μάτι μας. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο μας» τόνισε επίσης για την κατάκτηση του τίτλου.

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στην κορυφαία ελληνική ομάδα»

Οσον αφορά τον ίδιο και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, φέτος θα παραμείνει στην Πάτρα όπου μένει, ώστε να βοηθήσει τη ΝΕ Πατρών στην Α2 κατηγορία, ωστόσο, το μυαλό του έχει ήδη μπει σε mood… επιπέδου Champions League. Και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό

«Σε προσωπικό επίπεδο σίγουρα έχω στο μυαλό μου το μέλλον μου. Οι στόχοι μου είναι μεγαλύτεροι. Θέλω να συμμετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική ομάδα και να αγωνιστώ με την κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια είναι ο Ολυμπιακός. Ωστόσο φέτος παραμένω προσηλωμένος στην ομάδα μου, την ΝΕ Πατρών όπου θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου γι’ αυτήν στο πρωτάθλημα της Α2. Από τη νέα χρονιά βλέπουμε…» σχολίασε ο Λυκούδης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα