Πόλο: Ηττήθηκε η Εθνική ανδρών στο πρώτο φιλικό με την Ιταλία

Newsroom
Πόλο: Ηττήθηκε η Εθνική ανδρών στο πρώτο φιλικό με την Ιταλία

bet365

Την ήττα γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στον πρώτο, εκ των δύο, φιλικό αγώνα με την Εθνική της Ιταλίας που διεξήχθη στο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων.

Η ομάδα πόλο του Θοδωρή Βλάχου αγωνίστηκε με αντίπαλο τη δυνατή ομάδα του Σάντρο Καμπάνια στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, σε ένα επίσημο φιλικό παιχνίδι που ανέδειξε νικητές του Ιταλούς (10-7).

Με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή της η ασημένια Ολυμπιονίκης και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, έδωσε το πρώτο σοβαρό τεστ εν όψει των σημαντικών υποχρεώσεων της νέας σεζόν (World Cup, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 10-7 από την Ιταλία, στο πρώτο μεταξύ τους φιλικό αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος έβγαλε σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα και δοκίμασε σχήματα, με τους παίκτες του να δουλεύουν πάνω στις αλλαγές των κανονισμών.

τρη

Η ομάδα παρουσίασε καλή εικόνα κατά διαστήματα, κυρίως στο ματς 6 εναντίον 6, απέναντι σε μια πάντα ισχυρή ομάδα, όπως είναι η «Sette Bello» του Σάντρο Καμπάνια και υπό το βλέμμα περίπου 180-200 φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες και την παρουσία παιδιών της ακαδημίας του Ιωνικού Νικαίας, του Ολυμπιακού και του Εθνικού Πειραιά.

Αγκάθι για την Εθνική ήταν το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/12 π.π. και 3/3 πέναλτι), κάτι που επηρέασε και το σκορ, με τους Ιταλούς να ξεφεύγουν και με τρία γκολ και παρά το γεγονός ότι μείωσε κάποια στιγμή στο ένα (8-7) η Εθνική μας, οι Ιταλοί πιο εύστοχοι έφτασαν στο τελικό 10-7 υπέρ τους. Εκτός 15άδας από το συγκεκριμένο ματς -από αυτούς που είναι στο καμπ- έμειναν οι Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Βλαχόπουλος, Σολανάκης και Σκουμπάκης.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 2-2, 1-2.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γκίλλας, Αλαφραγκής, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Νικολαΐδης, Κάκαρης 1, Γκιουβέτσης 1, Χαλυβόπουλος, Λιμαράκης, Γούβης, Κοπελιάδης.
ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Αλεσιάνι, Φερέρo, Φοντέλι 1, Κανέλα, Ρενζότο 1, Ετσενίκε, Μαρτσιάλι 3, Μπρούνι, Ιόκι Γκράτα 3, Κοντέμι 1, Νικόζια, Πατσαλίεφ 1, Κάσια.

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, δήλωσε στην ΚΟΕ μετά τον αγώνα: «Νομίζω το παραπάνω και η κόντρα ήταν τα δύο άσχημα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας σήμερα. Δοκιμάσαμε λίγο να παίξουμε με τους καινούργιους κανονισμούς, να είναι δυο παίκτες μέσα στα 2μ, δεν βρήκαμε όμως λύσεις. Οι Ιταλοί έπαιξαν αρκετά κλειστά, δεν βρήκαμε και μερικά σουτ – νομίζω ότι ήταν πολλά τα παραπάνω που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ξέραμε ότι είναι μια ομάδα με πολύ υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι της, δεχτήκαμε 3-4 γκολ από δημιουργία κόντρας που σίγουρα προήλθαν από απροσεξία δικιά μας, δεν πιστεύω ότι ευθύνεται κάτι άλλο. Είναι κάτι το οποίο θέλει πολλή προσοχή με μια τέτοια ομάδα, εμείς σήμερα δεν ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Αυτά τα δυο κομμάτια μας στοίχισαν σήμερα μια καλή εμφάνιση. Κατά τ´ άλλα σε επιθέσεις «6 με 6» ήμασταν αρκετά καλοί, βγάλαμε αρκετές άμυνες, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, κερδίσαμε αποβολές, δουλέψανε οι φουνταριστοί μας, κολυμπήσαμε κι εμείς απλά ο παραπάνω μας -ποσοστιαία- μειονεκτούσε σε σχέση με των Ιταλών – έτσι κρίθηκε και το παιχνίδι, αυτοί ηταν οι βασικοί λόγοι.

Έκανα μια κλήση 20 ατόμων που όλοι αυτοί οι παίκτες βρέθηκαν και στις δυο διοργανώσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, λείπουν αθλητές – βασικοί για την Εθνική ομάδα, όπως απουσιάζουν και δυο σημαντικοί παίκτες για την Ιταλία. Θέλουμε να δοκιμάσουμε όλα τα παιδιά σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι και σε έναν τέτοιον ρυθμό, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε σήμερα. Θα προπονηθούμε και αύριο, καθώς έχουμε και ένα ακόμη επίσημο φιλικό που νομίζω θα αγωνιστούν όλοι κανονικά. Θέλουμε απλά να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και πώς ανταποκρίνονται νέα πρόσωπα σε τέτοιες συνθήκες. Πρωτεύων στόχος είναι βρεθούμε και συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και κατά δεύτερον, να παίξουμε τουλάχιστον δυο επίσημα – με πολύ κόσμο που ήρθε μάλιστα σήμερα να ευχαριστηθεί ένα καλό παιχνίδι με τοπ αθλητές να συμμετέχουν. Σίγουρα, όμως, θελουμε πάντα να κερδίζουμε κι αυτό είναι θέμα προπόνησης – το να μάθεις να κερδίζεις. Νομίζω δεν μένει κάτι διαφορετικό να απορροφήσουμε από αυτή την προετοιμασία, μόνο θετικά. Η επόμενη διοργάνωση που έχουμε είναι λίγο μακριά (τον Μάρτιο) οπότε δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι γι' αυτό, αλλά δεν έχουμε και άλλη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να προπονηθούμε από κοινού».

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με την Ιταλία είναι την Πέμπτη 29/12 στις 20:00 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

@Photo credits: ΚΟΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα