Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Τον Οκτώβριο του 2023 η διοργάνωση του Τελ Αβίβ

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Τον Οκτώβριο του 2023 η διοργάνωση του Τελ Αβίβ

bet365

Δεκατρείς μήνες μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Σπλιτ θα γίνει η αντίστοιχη διοργάνωση στο Τελ Αβίβ, που δεν... χώρεσε μέσα στο 2024.

Για τον Οκτώβριο του 2023 μεταφέρθηκε από τη LEN το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ. Η διοργάνωση αρχικά ήταν να γίνει μέσα στο 2024, όμως το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα τον Φεβρουάριο (2-18) του 2024 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έστειλαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ τον Οκτώβριο του 2023, δεκατρείς μήνες μετά τη διοργάνωση του Σπλιτ.

Με τη Σερβία τα προκριματικά

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των δύο προκριματικών γύρων. Η πρώτη θα γίνει το τριήμερο 10-12 Μαρτίου 2023 και θα πάρουν μέρος οι εθνικές ομάδες που δεν μετείχαν στις προηγούμενες τελικές φάσεις.

Ο 2ος γύρος θα γίνει τον Ιούνιο (23-25) και θα πάρουν μέρος οι ομάδες που κατατάχθηκαν στις θέσεις 8-16 στους άνδρες και 6-13 στις γυναίκες από τη διοργάνωση του Σπλιτ, συν αυτές που θα προκριθούν από την 1η φάση.

Ανάμεσά τους από τα προκριματικά των ανδρών ξεχωρίζει η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Σερβλία μετά την απογοητευτική 9η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ

Οι σίγουρες για το Τελ Αβίβ

Οκτώ εθνικές ομάδες στους άνδρες και έξι στις γυναίκες θα προκριθούν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Τελ Αβίβ, όπου ήδη την παρουσία τους έχουν εξασφαλίσει οι εθνικές ομάδες ανδρών - γυναικών.
Με βάση το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, την πρόκριση εξασφάλισαν απευθείας οι παρακάτω εθνικές ομάδες.

Άνδρες: Κροατία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Μαυροβούνιο και Ισραήλ (διοργανώτρια)
Γυναίκες: Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Ισραήλ (διοργανώτρια)

 

Τελευταία Νέα