Σάβιτς: Τέλος εποχής από την εθνική ομάδα της Σερβίας

Newsroom
Σάβιτς: Τέλος εποχής από την εθνική ομάδα της Σερβίας

bet365

Έπειτα από 10 χρόνια ο Ντέγιαν Σάβιτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ομάδα υδατοσφαίρισης της Σερβίας.

Ένας κύκλος 10 ετών έκλεισε με τον Ντέγιαν Σάβιτς να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Σερβίας, αποτέλεσμα των κακών αποτελεσμάτων αυτό το καλοκαίρι με την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και κυρίως την 9η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Η αναγκαία ανανέωση που έφερε η αποχώρηση βασικών στελεχών μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, δεν είχε τα ποθητά αποτελέσματα, με τον 47χρονη τεχνικό να εμμένει στην απόφασή του και την ομοσπονδία υδατοσφαίρισης της Σερβίας να ανακονώνει το διαζύγιο το Σάββατο (1/10).

«Η Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης της Σερβίας ενημερώνει ότι ο Ντέγιαν Σάβιτς δεν είναι πλέον ο ομοσπονδιακός εκλεκτός της εθνικής ομάδας της Σερβίας. Μετά από αρκετές συνομιλίες, ο Ντέγιαν Σάβιτς υπέβαλε την αμετάκλητη παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή.

Τα τελευταία δέκα χρόνια που ήταν επικεφαλής της εθνικής ομάδας, ο Ντέγιαν Σάβιτς πέτυχε κορυφαία αποτελέσματα που τον κατέταξαν ανάμεσα στους καλύτερους, αν όχι στον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.

Ευχόμαστε στον Ντέγιαν καλή επιτυχία στην καριέρα του. Είμαστε βέβαιοι ότι ο "Ντέκι" μας έχει πολλά περισσότερα να δώσει στη σερβική υδατοσφαίριση και στον αθλητισμό, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση.

Ο Ντέγιαν Σάβιτς, ο οποίος είναι κάτοχος ρεκόρ στον αριθμό των αγώνων που έπαιξε για τις εθνικές ομάδες της Γιουγκοσλαβίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου - Σερβίας (444 αγώνες), ήταν ο προπονητής της Σερβίας μεταξύ 2013 και 2022.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια, η Σερβία κέρδισε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2016 και 2021), ένα χρυσό και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τρεις συνεχόμενους τίτλους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2014, 2016, 2018), το Παγκόσμιο Κύπελλο FINA το 2014, έξι χρυσά μετάλλια στο World League. Μεταξύ 2014 και 2016 η Σερβία κέρδισε το χρυσό σε κάθε μία από τις μεγάλες διοργανώσεις που έπαιξε.


Photo Vredit: Ivica Veselinov, VSS.


 

Τελευταία Νέα