Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Κληρώνει στις 12 Απριλίου

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Κληρώνει στις 12 Απριλίου

bet365

Οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών στις 12 Απριλίου θα μάθουν τους αντιπάλους τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στις 12 Απριλίου θα γίνει η κλήρωση των τουρνουά ανδρών και γυναικών στην υδατοσφαίριση για το 19ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης (18 Ιουνίου - 3 Ιουλίου).

Η εθνική ομάδα ανδρών ως 2η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Σερβία (1η στο Τόκιο), Ουγγαρία (3η στο Τόκιο) και Ισπανία (4η στο Τόκιο).

Οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας σε άνδρες και γυναίκες θα πάρουν μέρος ως «ουδέτερες» χώρες στη διοργάνωση. Τα δυο τελευταία εισιτήρια θα βγουν από τη ζώνη της Αμερικής με τη συμμετοχή του Περού, της Βραζιλίας, του Καναδά και της Κολομβίας.

Η φάση των ομίλων θα γίνει σε τέσσερις πόλεις (Σόπρον, Ντέμπρετσεν, Ζέγκεντ, Βουδαπέστη) και θα αρχίσουν στις 20 Ιουνίου για τις γυναίκες και στις 21 Ιουνίου για τους άνδρες. Τα χιαστί παιχνίδια και οι ημιτελικοί θα γίνουν στο Ζέγκεντ και τη Βουδαπέστημ, πριν φθάσουμε στους τελικούς της Βουδαπέστης, στις 2/7 για τις γυναίκες και στις 3/7 για τους άνδρες.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στους άνδρες
1.Σερβία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισπανία
2.Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Κροατία, 1ος από προκριματικά Αμερικής
3.Ιταλία, Ρωσία, Αυστραλία, 2ος από προκριματικά Αμερικής
4.Ν. Αφρική, Καζακστάν, Ιαπωνία, Γερμανία.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Εκκρεμότητες στις γυναίκες

Στο τουρνουά των γυναικών γνωρίζουμε τις 10 από τις 16 ομάδες. Είναι οι: Ουγγαρία (διοργανώτρια), ΗΠΑ, Ρωσία (World League), Ισπανία, Αυστραλία, Ολλανδία, Καναδάς (Ολυμπιακοί Αγώνες), Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Οι υπόλοιπες θέσεις: Ασία 2, Αμερική 2, Ωκεανία και Αφρική από μία.

 

Τελευταία Νέα