Ένα νόμισμα, δύο όψεις!

Ένα νόμισμα, δύο όψεις!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Ένα νόμισμα, δύο όψεις!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την τιμωρία του Χακόμπο μετά τα γεγονότα του ΟΑΚΑ αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που δικαιούνται ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Η συμπεριφορά του Χακόμπο το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ ήταν ακραία. Απαράδεκτη για επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Η έκρηξη του θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν ο Ισπανός κατάφερνε να συγκρατηθεί και να περιορίσει την… δράση του σε πιο… λογικά επίπεδα.

Ο Χακόμπο έχασε τον έλεγχο. Παρεκτράπηκε προκαλώντας απορίες ακόμα στους συμπαίκτες του που δεν μπορούσαν να δώσουν εξήγηση για τη συμπεριφορά του. Κάθε παίκτης δικαιούται να αισθανθεί αδικημένος και να αντιδράσει. Η αντίδραση του Χακόμπο ξέφυγε από κάθε επιτρεπτό όριο και τα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν χαρακτηρίζονται απόλυτα φυσιολογικά.

Θα μπορούσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να αντιδράσει και όχι την μυϊκή του δύναμη. Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε και το γεγονός ότι θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμωρία για ένα ποδοσφαιριστή με το ταπεραμέντο του Ισπανού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα τα έχει με τον εαυτό του την Κυριακή καθώς θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει το παιχνίδι από τις κερκίδες της Τούμπας.

Ωστόσο ο Χακόμπο δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας. Και το γράφω γιατί διαπιστώνω μια διάθεση από τους επιτελείς της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης του ΠΑΟΚ να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους στον Ισπανό τερματοφύλακα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απόφαση που ελήφθη να προπονείται με ατομικό πρόγραμμα –ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα- του μέχρι νεωτέρας.

Να «πληρώσει» το λάθος του ο Χακόμπο, αλλά να «πληρώσει» μόνα για το δικό του και όχι για όσα προηγήθηκαν. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Ισπανός εξελίσσεται σε το εξιλαστήριο θύμα για τα λάθη των συμπαικτών του από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.

Κρούσματα αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς καταγράφηκαν τόσο από τον Λάζαρ όσο και από τον Λώρενς. Και οι δυο όμως «σώθηκαν» με το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας.

Θα μου πείτε ότι κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει η αρχή με μια πιο αυστηρή τιμωρία για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι. Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους όσοι αποφάσισαν την απομόνωση του Χακόμπο μέχρι νεωτέρας, δεν έχω αντίρρηση. Αν όμως σκοπεύουν να τραβήξουν το σχοινί με τον Ισπανό θα κάνουν τεράστιο λάθος κατά την προσωπική μου άποψη.

Όχι, μόνο γιατί όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία αλλά και γιατί ο Ισπανός έχει σπάνια προσόντα και απέδειξε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ότι, έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί με επιτυχία την εστία του Δικεφάλου.

Θεωρώ ότι με τον Χακόμπο στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ έλυσε το πρόβλημα στη θέση 1 για ένα για τα επόμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει έναν τερματοφύλακα με τα προσόντα και την προσωπικότητα του. Ίσως, αν από το πρώτο κρούσμα είχαν πάρει τα μέτρα τους η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση θα περιόριζαν το κακό με τις κόκκινες κάρτες που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τον Δικέφαλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.