Ο Μαρκ Κάβεντις αποχαιρετά την ποδηλασία στο τέλος της χρονιάς

Ο Μαρκ Κάβεντις ανακοίνωσε την απόφαση να αποχωρήσει από την ποδηλασία

bet365

Ο θρυλικός Μαρκ Κάβεντις μια ημέρα μετά τα 38α γενέθλιά του ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την επαγγελματική ποδηλασία στο τέλος του 2023.

Στο Μπέργκαμο, μετά το 15ο ετάπ του Giro d' Italia την Κυριακή (21/5) στήθηκε ένα μικρό πάρτι για τον Μαρκ Κάβεντις για τα 38α γενέθλιά του.

«Νιώθω γέρος» απάντησε ο θρυλικός αναβάτης από τη Μεγάλη Βρετανία, όταν τον ρώτησαν «πώς είσαι;». Και σήμερα (22/5), τελευταία ημέρα ξεκούρασης στον Ποδηλατικό Γύρο Ιταλίας, ο Κάβεντις κάλεσε συνέντευξη Τύπου κι έχοντας δίπλα του τα μέλη της οικογένειάς του ανακοίνωσε ότι το 2023 είναι η τελευταία χρονιά στον κόσμο της επαγγελματικής ποδηλασίας.

«Μέχρι τώρα μου άρεσε να τρέχω κάθε χιλιόμετρο αυτού του αγώνα. Νιώθω λοιπόν ότι είναι η τέλεια στιγμή να πω ότι αυτό θα είναι ο τελευταίος μου Γύρος Ιταλίας και ότι το 2023 θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως επαγγελματίας ποδηλάτης. Το ποδήλατο είναι η ζωή μου για πάνω από 25 χρόνια.

Έζησα ένα απόλυτο όνειρο. Το ποδήλατο μού έδωσε την ευκαιρία να δω τον κόσμο και να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους, πολλούς από τους οποίους είμαι υπερήφανος που αποκαλώ φίλους. Μου έχει μάθει τόσα πολλά για τη ζωή, την αφοσίωση, πίστη, συντροφικότητα, ομαδική εργασία, θυσία, ταπεινοφροσύνη και επιμονή.

Αγαπώ αυτό το άθλημα περισσότερο από όσο φαντάζεσαι και δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου να απομακρύνεται πολύ από αυτό, αυτό είναι σίγουρο. Όταν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι για πάντα, είναι πιο εύκολο να απολαμβάνεις κάθε αίσθηση που έχει να προσφέρει αυτό το άθλημα» είπε ο Κάβεντις.

Στον φετινό Giro d' Italia ο Κάβεντις αγωνίζεται με την ομάδα της ASTANA QAZAQSTAN και το ιδανικό σενάριο θα ήταν έστω μια νίκη στην τελευταία εβδομάδα του αγώνα.

Η καριέρα του εκπληκτική για έναν από τους κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών. Ο Κάβεντις επρόκειτο να αποσυρθεί από την ποδηλασία τον Νοέμβριο του 2020, όμως με τη βοήθεια και του Βασίλη Αναστόπουλου έμεινε σε αυτή και στο προ δύο ετών έγραψε ιστορία στον Tour de France, κέρδισε σε τέσσερα ετάπ, έφθασε στα 34 στον ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Βέλγου, Έντι Μερξ σε αυτόν. Συνολικά είναι τρίτος στην κατάταξη των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στα ετάπ, με 53 νίκες, σε όλα τα Grand Tour, πίσω από τους Μερεξ (65) και τον Ιταλό, Μάριο Τσιπολίνι (57).


 

Τελευταία Νέα