ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος: Συναρπαστικό 3ο ετάπ, στον Λεϊτάο η γαλάζια φανέλα

O Λεϊτάο τερματίζει

bet365

Σε ετάπ των ανατροπών εξελίχθηκε το 3ο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, από την Costa Navarino στην Κυπαρισσία.

Η αλλαγή στον κάτοχο της ΔΕΗ γαλάζιας φανέλας, για πρώτη φορά από την περσινή αναβίωση του μεγάλου ελληνικού ποδηλατικού αγώνα, ήταν η πιο σημαντική, αλλά δεν ήταν η μοναδική!

Ο Πορτογάλος Γιούρι Λεϊτάο της Caja Rural άντλησε δύναμη και σημαντική βοήθεια από την ομάδα του, καθώς, παρ’ ότι είχε οπισθοχωρήσει μετά το πρώτο σπριντ ανάβασης, κέρδισε ένα πολύτιμο δευτερόλεπτο στο ενδιάμεσο σπριντ στη Φοινικούντα. Περνώντας δε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, πήρε το μπόνους των δέκα δευτερολέπτων, που τον έφεραν επικεφαλής της γενικής κατάταξης, ένα μόλις μπροστά από τον γνώριμο πια στους φίλους της ποδηλασίας, Άαρον Γκέιτ της Bolton Equities Black Spoke.

Η νίκη ήταν διπλή για τον Λεϊτάο, καθώς πέρασε πρώτος και στη βαθμολογία των πόντων! Η εκπληκτική ιστορία πίσω από τον Πορτογάλο είναι ότι αρχικά δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στον Γύρο της Ελλάδας, αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Caja Rural αντικαθιστώντας δύο μέρες πριν από την αναχώρηση της ομάδας, ασθενή συναθλητή του.

Η μέρα ήταν εξίσου σημαντική για τον Κύπριο Ανδρέα Μιλτιάδη, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο δώδεκα φορές πρωταθλητής Κύπρου συμμετείχε στο πρώτο «ξεκόλλημα» είκοσι ποδηλατών και πρόσθεσε στη συγκομιδή του δέκα πόντους από το κατηγορίας 1 σπριντ ανάβασης στον Πόρο. Με ένα σύνολο 20 πόντων απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για να κρατήσει την Betsson πορτοκαλί φανέλα μέχρι το φινάλε του Γύρου, καθώς ο Νταουΐτ Γεμάνε της Bike Aid ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12.

Μόνο μία φανέλα δεν άλλαξε κάτοχο, η λευκή (ΕΟΤ) για τον καλύτερο αναβάτη κάτω των 23 ετών, την οποία εξακολουθεί να φορά ο Λόγκαν Κάρι της Bolton Equities Black Spoke, έχοντας «χτίσει» μάλιστα μια διαφορά 25’’από τον Φρανσί Ζινό της Bike Aid.

Στα 153 χλμ του τρίτου ετάπ οι επιθέσεις ήταν πολλαπλές καθώς η πρώτη δυσκολία ήταν το κατηγορίας 1 σπριντ ανάβασης. Πριν φτάσουν ωστόσο μέχρι εκεί, πολλοί ποδηλάτες βρέθηκαν στο έδαφος σε μια δύσκολη στροφή στην Πύλο, χωρίς ευτυχώς, να επηρεαστεί το πελοτόν.

Στην εξέλιξη του αγώνα έγιναν αρκετές επιθέσεις και «ξεκολλήματα» που αντιμετωπίστηκαν από το μεγάλο γκρουπ. Ο Τομάς Γιάκουμπεκ, παίρνοντας δύο πόντους από το ενδιάμεσο σπριντ ευθείας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας (πρώτος ήταν ο Δανός Άασκοβ Γέπε Πάλεσεν της Mazowsze Serce Polski), πέρασε προσωρινά μπροστά στην κατάταξη για την Κωτσόβολος κόκκινη φανέλα, αλλά ο Λεϊτάο έδωσε τη δική του απάντηση στο τελικό σπριντ.

Το τελευταίο ετάπ, από την Costa Navarino στην Αρχαία Ολυμπία, προβλέπεται συναρπαστικό! Ο Λεϊτάο ξεκινά με αβαντάζ ενός δευτερολέπτου από τον Γκέιτ και έξι από τον ομόσταβλό του Νεοζηλανδό, Ρόρι Τάουνσεντ, που τερμάτισε δεύτερος στο τρίτο ετάπ, πίσω από τον νικητή της Πέμπτης στην παραλία της Καλαμάτας, Τίμοθι Ντιπόν της Tarteletto - Isorex.

Πολύ ψηλά στη γενική κατάταξη βρίσκεται και ο Μιλτιάδης (7ος, 15’’ πίσω), ενώ πρώτος μεταξύ των αθλητών της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Γιώργος Μπούγλας, στην 33η θέση.

 

Τελευταία Νέα