Tour de France για γυναίκες από το 2022! (vid)

Tour de France για γυναίκες από το 2022! (vid)

bet365

Η ASO ανακοίνωσε πως από το 2022 θα πραγματοποιείται ο κορυφαίος ποδηλατικός γύρος του κόσμου, το Tour de France, και στις γυναίκες.

Το όνειρο των αθλητριών της γυναικείας ποδηλασίας παίρνει σάρκα και οστά από του χρόνου. Ο Amaury Sport Organisation (ASO) ανακοίνωσε πως από το 2022 θα διεξάγεται ξεχωριστά για τις γυναίκες ο κορυφαίος ποδηλατικός γύρος Tour de France!

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου του 2022 και θα διεξαχθεί μέσα σε οκτώ ημέρες. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το πρώτο ετάπ θα γίνει στις 24 Ιουλίου του 2022 κέντρο του Παρισιού και στις 31 του μηνός θα γίνει ο τερματισμός, την ίδια ημέρα με το τελευταίο ετάπ στον Γύρο των ανδρών.

Το επίσημο όνομα της διοργάνωσης θα είναι «Tour de France Femmes avec Zwift», με τον χορηγό να μπαίνει στο τέλος καθώς η συμφωνία είναι για την διεξαγωγή του για τουλάχιστον 4 χρόνια.

Λεπτομέρειες για την διοργάνωση θα δοθούν στις 14 Οκτωβρίου στο Παρίσι, με τον αγώνα να υπάγεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας. Ηδη μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν προχωρήσει σε συμφωνία για την κάλυψη της διοργάνωσης που θα μεταδοθεί σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη μέσω συμφωνίας με την EBU.

 

Τελευταία Νέα