Θωμαΐδης: «Θα χρειαστούν ακόμα 15 μέρες σε lockdown για να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Αττική»

Gazzetta team
Θωμαΐδης: «Θα χρειαστούν ακόμα 15 μέρες σε lockdown για να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Αττική»
Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες παράταση του lockdown σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Νίκο Θωμαΐδη.

Επιβαρυμένη εξακολουθεί να είναι η Αττική από τον κορονοϊό, όπως φαίνεται από τα λύματα και πιθανόν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εκτίμησε ότι για να «πέσει» το ιικό φορτίο θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες παράταση.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής που μελετά καθημερινά το ιικό φορτίο τα λύματα της Αττικής, η μείωση που καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα ήταν μικρή. «Η εβδομάδα έκλεισε με 9% μείωση, μη σημαντική στατιστική. Υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, είναι επιβαρυμένη η Αττική, υπάρχει μεγάλη διασπορά» τόνισε.

Αυξήθηκαν οι χρήστες κοκαΐνης!

Επιπλέον, στις χημικές αναλύσεις που πραγματοποιεί ο κ. Θωμαΐδης με την ομάδα του, διαφαίνεται εν γένει η χρήση χημικών και ουσιών.

«Συνεχίζουμε χημικές αναλύσεις. Θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Θα δούμε πώς αλλάζει, αν αλλάζει κάτι, σε σχέση με τη κατανάλωση και τη χρήση ψυχοφαρμάκων, φαρμακευτικών ουσιών ή ναρκωτικών. Έως τον Δεκέμβριο υψηλή η χρήση αυτόν των ουσιών» επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι χρήστες κοκαΐνης αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο έτος.

Πηγή: Reader.gr