Τρελές ιστορίες από ενοικιάσεις AirBnB: «Βρήκα έναν τύπο το βράδυ να πίνει γάλα»

Gazzetta team
Τρελές ιστορίες από ενοικιάσεις AirBnB: «Βρήκα έναν τύπο το βράδυ να πίνει γάλα»
Ένα tweet έγινε αφορμή για τρελές ιστορίες από ενοικίαση AirBnb. Δεν φαίνονται και πολύ χαρούμενοι πάντως.

Η πλατφόρμα φιλοξενίας AirBnB ξεκίνησε το 2008, πήγε πολύ καλά, αλλά πολλοί πιστεύουν πως μόλις έφτασε σε ένα πολύ καλό σημείο αποδοχής και στο επίπεδο κρατήσεων των ξενοδοχείων, «έχασε» σε πολλά.

Ένας χρήστης ανέφερε πως σπαταλάει κάθε φορά 30 λεπτά για να ψάξει όλο το σπίτι αν έχει κάμερες, ενώ μια φορά στο Λος Άντζελες είχε νοικιάσει όλο το σπίτι. Ξαφνικά άκουσε θόρυβο και είδε στην κουζίνα τον ιδιοκτήτη να φτιάχνει πρωινό.

Με αφορμή τα tweet του, πολλοί άλλοι χρήστες μπήκαν και πόσταραν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, πολλές από τις οποίες είναι πραγματικά τρελές.

  • «Είχα αγοράσει fast food και γύρισα σπίτι. Μόλις άνοιξα τη σακούλα να φάω, μπήκε μέσα στο δωμάτιο ο ιδιοκτήτης και μου είπε να τρώω στον κοινό χώρο και όχι στο κρεβάτι».
  • «Μου είχαν πει να φοράω καλύμματα στα παπούτσια για να μη γδάρω τα ξύλινα πατώματα, ενώ θα έκανε αιφνιδιαστικές επισκέψεις για να ελέγχει τον αριθμό ατόμων».
  • «Την ξαδέρφη μου τη λήστεψαν και φαινόταν πως ήταν στοχευμένο. Ήταν σα να τους παρακολουθούσαν. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος έχει εφεδρικά κλειδιά για το σπίτι».
  • «Σε όσα έχω πάει ήταν μια χαρά, εκτός από ένα, που είχα κλείσει για σαββατοκύριακο. Μόλις το είδε ο τύπος, το ακύρωσε και διπλασίασε την τιμή».
  • «Ποτέ ξανά. Την τελευταία φορά, ο ιδιοκτήτης δεν είναι καθαρίσει από τους προηγούμενους, τα κρεβάτια ήταν ξέστρωτα, ο νεροχύτης είχε πιάτα και το πάτωμα… αίμα».
  • «Είχαμε κλείσει με τη θεία μου στο Μαλιμπού, 5.000 δολάρια αλλά όταν φτάσαμε εκεί είδαμε “σημάδια” άλλων εκεί, οπότε υποθέσαμε πως δεν ήταν έτοιμο και καθαρίζανε. Πήγαμε μια βόλτα και όταν γυρίσαμε, αυτοί που ήταν μέσα νόμιζαν πως θα τους ληστεύαμε. Το είχε διπλό κλείσει και δεν μας πήραμε πίσω τα λεφτά».
  • «Είχαμε κλείσει AirBnB και με τους φίλους και μας είπε ότι κλέψαμε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης οπότε του οφείλαμε 900 δολάρια (κάνει 80 εν τω μεταξύ). Στο τέλος του ταξιδιού μας που επιστρέψαμε, το βρήκαμε κάτω από τον καναπέ και του το είπαμε. Μας απάντησε, το είχαμε πάρει και τώρα προσπαθείτε να το επιστρέψετε».
  • «Είχα κλείσει AirBnb και αργά το βράδυ είδα έναν τύπο στον πάγκο της κουζίνας να τρώει γιαούρτι».
  • «Ο ιδιοκτήτης έμενε στην δίπλα κρεβατοκάμαρα μέσα στο διαμέρισμα και μετά είχε το θράσος να μας πει ότι την επόμενη μέρα έχει μια ολοήμερη φωτογράφιση μέσα στο σαλόνι, οπότε έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί».
  • «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν είχα κλείσει ένα σπίτι όπως έδειχνε στις φωτογραφίες αλλά τελικά ήταν ένα μέρος αυτού και στα σεντόνια είχε κηλίδες αίμα. Πήγα και πήρα από κατάστημα σεντόνια και μαξιλαροθήκες».
  • «Είχα πάθει σοκ όταν πήγα και κατάλαβα πως θα έμενα με τέσσερις άλλους αγνώστους. Δεν μπορούσα να το ακυρώσω. Είχα φρικάρει».
  • «Μια φορά σε ένα AirBnb άνοιξα την πόρτα και συνάντησα κάποιον άλλον που στο δίπλα δωμάτιο είχε νοικιάσει επίσης AirBnB. Φανταστείτε να μην είχα κλειδώσει.
  • «Έχω νοικιάσει AirBnB στη Γαλλία και ξαφνικά μπούκαραν μέσα τέσσερις άντρες. Μας είπαν ότι είναι αστυνομία και βγάλανε φωτογραφίες τα πράγματά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ