Χαμός στην Θεσσαλονίκη με τους δορυφόρους του Elon Musk: Νόμιζαν οτι ήταν εξωγήινοι (vids)

Gazzetta team
Χαμός στην Θεσσαλονίκη με τους δορυφόρους του Elon Musk: Νόμιζαν οτι ήταν εξωγήινοι (vids)
Οι δεκάδες κουκίδες που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν θεωρίες ακόμα και για εξωγήινους.

Τους τελευταίους μήνες τα έχουμε δει όλα... Σεισμοί, πανδημία, τεράστιες φυσικές καταστροφές, εκρήξεις ηφαιστείων και γενικά ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε σενάριο ταινιών για το τέλος του κόσμου, με εξαίρεση τα ζόμπι και τους εξωγήινους, έχει συμβεί.

Οπότε το ενδεχόμενο να μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι UFO, δεν θα πρέπει να φαντάζει και τόσο απίθανο. Κάπως έτσι θα το σκέφτηκαν κάποιοι Θεσσαλονικείς βλέποντας χθες το βράδυ στον ουρανό να σχηματίζεται μία σειρά από ιπτάμενες κουκίδες που κανείς δεν ήξερε τι ήταν.

Μόνο που η εξήγηση ήταν κάπως απλή, αν και δικαιολογημένα δεν θα μπορούσαν να την γνωρίζουν όλοι. Τα δεκάδες αυτά φωτεινά σώματα που φάνηκαν το βράδυ της Πέμπτης ήταν τμήμα των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου, δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Σύμφωνα με το techgear.gr, οι δορυφόροι αυτοί παραμένουν σε τροχιά σε ύψος μόλις 1600km και ο καθένας τροφοδοτείται από μόλις ένα ηλιακό panel. Όλοι μαζί σχηματίζουν αυτό το δίκτυο που θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα έως 1Gbps και με μέγιστη καθυστέρηση μόλις 25ms, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον για την παρατήρηση τους, είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει και ειδική εφαρμογή που ενημερώνει για το που θα είναι ορατοί οι δορυφόροι. Ανάλογη ευκαιρία θα έχουν και σήμερα το βράδυ, περίπου στις 22:00 οι κάτοικοι της Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ