Ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ, που μετείχε στο σεξουαλικό πάρτι: «Ημουν εκεί, αλλά δεν έκανα χρήση ναρκωτικών»

Gazzetta team
Ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ, που μετείχε στο σεξουαλικό πάρτι: «Ημουν εκεί, αλλά δεν έκανα χρήση ναρκωτικών»
«Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή, εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου», ανέφερε ο Ευρωβουλευτής.

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως εν μέσω πανδημίας στο κέντρο των Βρυξελλών διοργανώθηκε ερωτικό όργιο παρουσία 25 ατόμων.

Ανάμεσά τους ήταν αρκετοί ξένοι διπλωμάτες, αλλά και ένας Ευρωβουλευτής, ο Ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ.

Σε δήλωσή του, ο 58χρονος Ζάγιερ παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο ευρωβουλευτής που μετείχε στο πάρτι των οργίων την Παρασκευή, αλλά δημοσιοποιήθηκε σήμερα (1/12).

Η δήλωση του:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό Τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και -καθώς δεν είχα ταυτότητα- δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση με μετέφερε στο σπίτι μου.

Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω ναρκοτέστ, αλλά δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι ''έκσταση'', αλλά δεν είναι δικό μου και δεν ξέρω ποιος και πώς το τοποθέτησε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται.

Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή, εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου λαμβάνοντας υπόψη τα 30 χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην κατηγορήσουν την πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή την πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József».