Εύρυτος: Η ιστορία πίσω από το όνομα του γκραφιτά με τα ακροδεξιά σχέδια (pics)

Gazzetta team
Εύρυτος: Η ιστορία πίσω από το όνομα του γκραφιτά με τα ακροδεξιά σχέδια (pics)
Ποιος ήταν ο Εύρυτος από τον οποίο πήρε το όνομά του ο γκραφιτάς που έχει προκαλέσει σάλο με τα σχέδια που φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν.

Ακόμα και σήμερα, το hastag #με_τον_Εύρυτο συνεχίζει να είναι στις πρώτες θέσεις των τάσεων του Twitter, προκαλώντας ερωτηματικά σε όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται...

Είναι ο γκραφιτάς, ο οποίος φιλοτέχνησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, τοίχους της περιοχής με τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Μόνο που το παρελθόν του (και όχι τα σχέδια με τους ήρωες) έχει προκαλέσει σάλο, καθώς φέρεται να έχει φτιάξει και άλλα ακροδεξιά και ρατσιστικά σχέδια. Εκτός βέβαια και αν δεν είναι αυτός και υπάρχει κάποιος άλλος που υπογράφει με το ίδιο όνομα.

Πόσοι γραφιτάδες με το όνομα Εύρυτος μπορεί να υπάρχουν στην Αθήνα; Το συγκεκριμένο άλλωστε δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένη ονόματα που συναντάει κανείς, αν και η ιστορία που το συνοδεύει είναι μεγάλη.

Τιμούμε τους ήρωες μας Όπως ειχα ανακοινώσει ο Δήμος μας θα διοργανώσει σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων για να...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Πόσοι Εύρυτοι υπάρχουν;

Πριν όμως καταπιαστούμε με αυτή, αξίζει να σημειώσουμε πως Εύρυτος λεγόταν ένας από τους γίγαντες που σκοτώθηκε από τον Διόνυσο στην Γιγαντομαχία, ο βασιλιάς της Οιχαλίας, ο γιος του Άκτορα, ο γιος του Ιπποκόωντα που φονεύθηκε από τον Ηρακλή, ο γιος του Ερμή και άλλοι...

Λογικά όμως, η επιλογή έγινε από τον Σπαρτιάτη που αν και με πρόβλημα στην όραση, αποφάσισε να λάβει μέρος στην μάχη των Θερμοπυλών.

Η ιστορία του

Ο συγκεκριμένος Εύρυτος λοιπόν εκπαιδεύτηκε από μικρός στις πολεμικές μάχες και όταν ήρθε η ώρα επιλέχθηκε από τον Λεωνίδα για την μάχη των Θερμοπυλών. Πριν όμως φτάσει στο σημείο που οι 300 θα συναντούσαν τους Πέρσες υπέστη μία μόλυνση στο μάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει κανονικά.

Για αυτό και διατάχθηκε, τόσο αυτός, όσο και ο Αριστοδήμος που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, να γυρίσουν πίσω. Ο Εύρυπος επέλεξε να μείνει σε κοντινό στρατόπεδο, ελπίζοντας να αναρρώσει και να λάβει μέρος στην μάχη, καθώς ήταν μεγάλη ντροπή το να γυρίσεις πίσω...

Η κατάστασή του όμως, αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευε, όπως και οι συνθήκες της μάχης με τους Πέρσες. Μαθαίνοντας λοιπόν πως έφτασε η στιγμή για την τελική διάταξη μάχης, ζήτησε να τον αρματώσουν και πήγε στο πεδίο μάχης, όπου πολέμησε ενάντια στον Ξέρξη δίπλα δίπλα με τους συμπατριώτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ