Η Σ. Καρύδη απάντησε στην Ζ. Δούκα: «Κανείς δεν είναι φίλος μου, μην μου χρεώνεις σκοπιμότητα» (pic)

Gazzetta team
Η Σ. Καρύδη απάντησε στην Ζ. Δούκα: «Κανείς δεν είναι φίλος μου, μην μου χρεώνεις σκοπιμότητα» (pic)
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, η Σμαράγδα Καρύδη με νέα ανάρτησή της, απάντησε στην Ζέτα Δούκα.

Η ανάρτηση που έκανε η Σμαράγδα Καρύδη σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και τις κατηγορίες για βιασμό στον καλλιτεχνικό χώρο, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ειδικά στα social media.

Η Ζέτα Δούκα από την οποία ξεκίνησε το ελληνικό #metoo στον συγκεκριμένο χώρο (σ.σ νωρίτερα στον αθλητισμό είχε προηγηθεί η Σοφία Μπεκατώρου), με δικό της ποστάρισμα, απάντησε στην συνάδελφό της, επισημαίνοντας τα λάθη της...

Κάτι που ανάγκασε την Σμαράγδα Καρύδη να προβεί σε κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας οτι δεν έχει φιλική σχέση με κανέναν από όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, λέγοντας πως «Γι΄αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη...

«Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μια απάντηση. Δεν μ’ αρέσει που γίνεται δημοσίως αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως, για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσω μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όμως δεν ήταν κυρίως αυτό το θέμα της τοποθέτησής μου. Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενό μου και όχι τίτλους, αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του. Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις, Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φορές όποτε μου ζητήθηκε χωρίς «αλλά» και αστερίσκους.

Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξή μου είναι γι’ αυτούς που αδικούνται και γι’ αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπε. Γι’ αυτό πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωτηθούν με τρόπο παραδειγματικό.

Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δεν ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Και αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε τη συμπεριφορά του.

Γι΄αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ