Η Α΄ Αθήνας στις επόμενες εκλογές μπορεί να βγάζει λιγότερους βουλευτές

Gazzetta team
Η Α΄ Αθήνας στις επόμενες εκλογές μπορεί να βγάζει λιγότερους βουλευτές
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτών της Α΄Αθήνας αν οι εκλογές γίνουν μετά το 2022.

Το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτών της Α' Αθήνας, δηλαδή του Κέντρου, είναι εξαιρετικά πιθανό, αν οι εκλογές γίνουν μετά το 2022.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα προκύψει από τον ισχύοντα εκλογικό Νόμο ή την τροποποίησή του, αλλά εκ των πραγμάτων με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Όπως είναι γνωστό, για φέτος είναι προγραμματισμένη να γίνει απογραφή πληθυσμού που γίνεται σε κάθε 10 χρόνια και με βάση το δεδομένο αυτό, θα πρέπει να θεωρείται πιθανότατο πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του πληθυσμού, κάτι που συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα η Ελλάδα εκτιμάται πως βρίσκεται στα 10εκ., 450 χιλιάδες περίπου, αλλά η πρώτη περιφέρεια της Αθήνας είναι στο όριο της πιθανότητας να χάσει έδρα. Έτσι απλό τις 14 που έχει σήμερα θα πάει στις 13, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το 12...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α΄ Αθήνας το 1990 έβγαζε 21 βουλευτές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της στήλης «Θεωρείο»...

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για πιθανές υποψηφιότητες στην Α΄ Αθηνών, αξίζει μία επισήμανση που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι νυν βουλευτές της πρώτης Περιφέρειας, αλλά κυρίως όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν. Εάν οι επόμενες εκλογές λάβουν χώρα από το 2022 και μετά, είναι πολύ πιθανόν οι βουλευτές Α΄ Αθηνών να είναι λιγότεροι από 14 που είναι σήμερα.

Και τούτο καθώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του 2021 θα πραγματοποιηθεί η απογραφή που γίνεται κάθε 10 χρόνια. Είναι βέβαιο πως ο πληθυσμός της Αθήνας θα έχει μειωθεί, όπως συμβαίνει σταθερά από τη δεκαετία του 1990, οπότε έβγαζε 21 βουλευτές. Ισως αυτή τη φορά να πέσει στους 13 ή ακόμα και στους 12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ