Χαμός με τον συνωστισμό στις εκκλησίες: «Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους» (pic)

Gazzetta team
Χαμός με τον συνωστισμό στις εκκλησίες: «Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους» (pic)
Σε φιάσκο μετατράπηκαν τα μέτρα για τα Θεοφάνεια, καθώς οι εικόνες συνωστισμού προκάλεσαν τις βολές της αντιπολίτευσης.

Παρά τις αρχικές εξαγγελλίες για λειτουργία με κλειστές τις πόρτες, ανήμερα των Θεοφανείων, η κυβέρνηση έκανε πίσω και επέτρεψε να γίνει με τα μέτρα που ίσχυαν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τρομακτικές εικόνες συνωστισμού που προκαλούν μεγάλη ανησυχία για την πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη είχαμε τέτοια φαινόμενα, ενώ στην Μητρόπολη Πειραιά, όπως έδειξε ο ΣΚΑΙ έγινε κανονικά η Θεία Κοινωνία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, με εξαίρεση κάποιους που φορούσαν μάσκα.

Πυρά της αντιπολίτευσης

Οι εικόνες αυτές λοιπόν προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει το παρακάτω μήνυμα στο Facebook: «Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».

Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο ανέφερε: «Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία.

Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ