Χρυσοχοΐδης: «Σφραγίζουμε ολόκληρες περιοχές, Χριστούγεννα με την αστυνομία στον δρόμο (vid)

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης: «Σφραγίζουμε ολόκληρες περιοχές, Χριστούγεννα με την αστυνομία στον δρόμο (vid)
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προαναγγέλοντας αυστηρότερα μέτρα, λέγοντας «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε ολόκληρες περιοχές».

Έντονο και αυστηρό ύφος χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας για την κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ξεκαθάρισε πως η αστυνομία θα είναι στους δρόμου την περίοδο των Χριστουγέννων, προανήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα, ενώ απαντώντας στο ντόρο που δημιουργήθηκε μετά την δήλωσή του για την Ελευσίνα «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε και σπίτια», σημείωσε ότι «σφραγίζουμε ολόκληρες περιοχές», υπό την έννοια ότι λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα.

Αναφορικά με το αν θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές, μετά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, είπε: «Πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές. Παρακολουθούμε κι άλλες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή».

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορoνοϊό».

Αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

Για το λόγο αυτό, «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις».

Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Καταστροφή χαρακτήρισε δε εικόνες συνωστισμού όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για τις οποίες είπε οτι της είδε ο ίδιος και ειδοποίησε τον αρχηγό της αστυνομίας και τον Δήμαρχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ