Καταρρέει η Χρυσή Αυγή: Έμεινε χωρίς ευρωβουλευτή

Gazzetta team
Καταρρέει η Χρυσή Αυγή: Έμεινε χωρίς ευρωβουλευτή
Μετά και την διαγραφή του Αθανάσιου Κωνσταντίνου, η Χρυσή Αυγή έμεινε χωρίς ευρωβουλευτές, με τα οικονομικά της να δέχονται νέο πλήγμα.

Χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή έχει μείνει πλέον η Χρυσή Αυγή, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τα οικονομικά του ακροδεξιού κόμματος.

Στις ευρωεκλογές που είχαν γίνει στις 26 Μαΐου του 2019 είχε συγκεντρώσει 275.000 ψήφους, με αποτέλεσμα να έχει διπλή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, με τον Γιάννη Λαγό και τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου.

Οι αποχωρήσεις

Ο πρώτος στις 13 Ιουλίου αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή και τον Νοέμβριο ανακοίνωσε την ίδρυση της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, ενώ ο δεύτερος εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν από την Χρυσή Αυγή, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαροι οι λόγοι.

Από το κόμμα λένε οτι διαγράφηκε επειδή ψήφισε υπέρ της χρηματοδότησης της Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται οτι αποχώρησε επειδή διαφωνούσε με την γραμμή του.

Η ουσία είναι πάντως, πως το ακροδεξιό μόρφωμα πλέον δεν έχει κάποιον ευρωβουλευτή, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδά του, στα οποία στηριζόταν για να προπαγανδίζει την δράση του.

Θυμίζουμε πως μεγάλο μέρος (αν όχι όλος) ο μισθός των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής πηγαίνει προς ενίσχυσης του κόμματος, ενώ λόγω της δολοφονία του Παύλο Φύσσα έχουν δεσμευτεί τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης.

Βέβαια, ακόμα και αν αποτύχει η προσπάθεια ανασύνταξης που κάνει η Χρυσή Αυγή, αυτό δεν σημαίνει οτι τα φασιστικά κόμματα έχουν εξαφανιστεί από την χώρα μας. Εκτός από τον Εθνική Λαϊκή Συνείδηση του Γιάννη Λαγού, υπάρχει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη Έλληνες Γ.Τ.Π που μπορούν να απορροφήσουν τους νοσταλγούς μίας εφιαλτικής εποχής για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ