Δυσαρέσκεια Θεοχάρη για τον υποβιβασμό της Ελλάδας από την Κύπρο: «Δεν είναι σωστό και λογικό»

Gazzetta team
Δυσαρέσκεια Θεοχάρη για τον υποβιβασμό της Ελλάδας από την Κύπρο: «Δεν είναι σωστό και λογικό»
Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Ελλάδα περνά στη λίστα Β των χωρών προέλευσης για την Κύπρο γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Η κυπριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον covid-19, υποβίβασε την Ελλάδα από την κατηγορία Α σε αυτή της Β, των χωρών προέλευσης επισκεπτών με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Το γεγονός αυτό σχολίασε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

Σε ερώτηση για το θέμα είπε ότι... «είναι μια απόφαση την οποία δεν κατανοώ, θεωρώ ότι είναι λανθασμένη, δεν ξέρω σε ποια κριτήρια ακριβώς στηρίχτηκε.»

Συνεχίζοντας δε, τόνισε: «Ελπίζω να υπάρξει μια συνεννόηση και μια εξήγηση μεταξύ των επιδημιολόγων των δύο πλευρών, για να μπορέσει έτσι να εξηγηθεί η θέση ότι η χώρα μας είναι πολύ ασφαλής και πάντως πολύ ασφαλέστερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οπότε δεν θεωρώ λογικό και σωστό η χώρα μας να είναι στην κατηγορία Β».

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου

Διευκρινιστική ανακοίνωση προς τους Κύπριους πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία που ταξίδεψαν στην Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου και προγραμματίζουν την επιστροφή τους μετά τις 6 Αυγούστου (οπότε θα ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις) εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, «σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης αναφορικά με την ταξινόμηση της Ελλάδας στην κατηγορία Β από τις 6 Αυγούστου 2020, και κατ' επέκταση την απαραίτητη προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής PCR εξέτασης το αργότερο 72 ώρες πριν την αναχώρηση ή τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των επιβατών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Οι Κύπριοι πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που αναχώρησαν από την Κύπρο προς Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2020 (περιλαμβανομένης) και προγραμματίζουν την επιστροφή τους μετά τις 6 Αυγούστου 2020, οπότε και θα ισχύσει η νέα ρύθμιση, θα μπορούν να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος.

Για σκοπούς ελέγχου, οι επιβάτες των πιο πάνω κατηγοριών θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν και να παραδίδουν στο εργαστήριο σε έντυπη μορφή αντίγραφο εισιτηρίου ή/και απόκομμα κάρτας επιβίβασης, στο οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία αναχώρησης από την Κύπρο».