Έτσι θα γίνει το διάγγελμα της χαλάρωσης: Ποιοι θα είναι και τι θα πουν

Gazzetta team
Έτσι θα γίνει το διάγγελμα της χαλάρωσης: Ποιοι θα είναι και τι θα πουν
Ποιους θα έχουν δίπλα τους οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας στο σημερινό διάγγελμα για την ουσιαστικά χαλάρωση των μέτρων.

Η κρίσιμη μέρα έφτασε και σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την πρώτη ουσιαστικά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτή, όπως είναι γνωστό, θα γίνει στις 18:00 δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αφού θα ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στο να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας, αλλά και τους πολίτες για την στάση που κράτησαν τηρώντας τα μέτρα, θα ανακοινώσει πως η χώρα πάει στην δεύτερη φάση της διαχείρισης της πανδημίας.

Αυτή θα είναι χωρισμένη σε κομμάτια (με απόσταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας), με τα καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής να βγάζουν τα λουκέτα και να ξαναλειτουργούν, πρώτα από όλα.

Από εκεί και πέρα, την σκυτάλη θα πάρουν οι άνθρωποι που θα είναι δίπλα του που θα «ξεδιπλώσουν» το σχέδιο της επόμενης ημέρας... Αυτοί θα είναι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά οι υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Άκης Σκέρτσος, Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο Νίκος Χαρδαλιας θα αναφερθεί στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα εξηγήσει πως πλέον οριζόντιο lockdown θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές αν υπάρχουν κρούσματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει, τον καθιερωμένο έλεγχο της επιδημίας και θα αναφερθεί στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουμε, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης θα εξηγήσει τι θα πρέπει να κάνουν τα εμπορικά καταστήματα για να λειτουργήσουν.

Ο υφυπουργίος Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα γνωστοποιήσει πως το σύστημα υγείας αρχίζει και πάλι την λειτουργία του κανονικά, παραμένοντας όμως σε αυξημένο συναγερμό για την ύπαρξη νέων κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης θα μιλήσει για το πως θα λειτουργούν τα ΜΜΜ και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να παίρνουν όσοι τα χρησιμοποιούν.