Θεοδωράκης: «Υπάρχει διάθεση, αλλά η διάθεση απέχει από τη λύση»

Gazzetta team
Θεοδωράκης: «Υπάρχει διάθεση, αλλά η διάθεση απέχει από τη λύση»
Την ανάγκη να υπάρξουν δεσμευτικές εγγυήσεις από την πλευρά των Σκοπίων, ώστε να εγκαταλειφθούν οι αλυτρωτικές διατάξεις εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει μια σύνθετη ονομασία, ήτοι μια λέξη αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο.

«Το Ποτάμι έχει κρυστάλλινη θέση εξαρχής επί του Σκοπιανού. Από νωρίς την έχουμε πει. Αν όλοι είχαν πει τη γνώμη τους από νωρίς, όλα θα πήγαιναν καλύτερα. Εδώ που φτάσαμε, χρειάζεται ενημέρωση του κόσμου», εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης

Και επανέλαβε: «Χρειάζεται μια σύνθετη ονομασία, με παράλληλες δεσμεύσεις από τα Σκόπια για εγκατάλειψη αλυτρωτισμού».

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα υπάρξει λύση για το Σκοπιανό», εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης, για να προσθέσει πως «υπάρχει διάθεση, αλλά η διάθεση απέχει από τη λύση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, «ο Τσίπρας ανέλαβε δράση με μεγάλη καθυστέρηση. «Τον έχω προκαλέσει τρεις φορές να μιλήσουμε από τον Σεπτέμβριο».

«Ήταν επικίνδυνο και γελοίο να υπάρχει κυβερνητική γραμμή και μια γραμμή του υπουργού Αμύνης, καθώς έτσι δίνεται πάτημα για ακραίες εκδηλώσεις και εκδηλώσεις φανατισμού, στις οποίες το Ποτάμι βρίσκεται απέναντι», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: reader.gr