Συναγερμός στη Βιέννη: Ένοπλη επίθεση σε συναγωγή

Gazzetta team
Συναγερμός στη Βιέννη: Ένοπλη επίθεση σε συναγωγή
Συναγερμός σήμανε στην Βιέννη μετά από ένοπλη επίθεση σε συναγωγή, όπως υποστηρίζουν τοπικά Μέσα.

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη στο κέντρο της Βιέννης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας το βράδυ της Δευτέρας (2/11) ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η Kronen Zeitung και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας φρουρός αστυνομικός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Ο ίδιος, μάλιστα, διευκρινίζει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ.

Πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την Der Standard, έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Franz-Josefs-Kai και η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Βιέννης.

Νεότερες πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.