Θανατοποινίτης δραπέτευσε σκάβοντας σήραγγα, βγήκε έξω μέσω της αποχέτευσης (vid)

Gazzetta team
Θανατοποινίτης δραπέτευσε σκάβοντας σήραγγα, βγήκε έξω μέσω της αποχέτευσης (vid)
Όπως ο ήρωας της ταινίας, έτσι και ο εν λόγω θανατοποινίτης έσκαψε τούνελ και δραπέτευσε από την φυλακή. Μόνο που αυτός δεν το κάλυπτε με αφίσα της Ρίτα Χέιγουορθ.

Ένας φυλακισμένος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θανατική ποινή σε φυλακή της Ινδονησίας κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την ταινία "Shawshank Redemption", αφού δραπέτευσε σκάβοντας μια σήραγγα από το κελί του και βγήκε έξω μέσω μιας αποχέτευσης.

Ο λαθρέμπορος Meth Chai Changpan, από την Κίνα, δραπέτευσε από τη φυλακή Tangerang στο Banten στα περίχωρα της Τζακάρτα στις 14 Σεπτεμβρίου, βγαίνοντας από μια σήραγγα 30 μέτρων που είχε σκάψει.

Χρησιμοποιώντας λοστό και ένα κατσαβίδι που έκλεψε από την κουζίνα της φυλακής, έφτιαξε ένα μικρό τούνελ το οποίο κατέληγε σε υπονόμους.

Τα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας δείχνουν ότι ο άντρας βγαίνει από το σωλήνα αποχέτευσης, περπατάει και στην συνέχεια «εξαφανίζεται» σε ένα δρομάκι.

Ο Yusri Yunus από την αστυνομία της Τζακάρτα είπε ότι ο φυγάς σχεδίαζε την απόδρασή του «πέντε έως έξι μήνες».

Ο Τσανγκπάν βρίσκεται πλέον στην λίστα με τους καταζητούμενους της Ινδονησίας με αστυνομικούς να τον αναζητούν και τις υπηρεσίες μετανάστευσης να ελέγχουν μην τυχόν φύγει από την χώρα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Τσανγκπάν καταδικάστηκε σε θάνατο το 2017. Ο αρχηγός της αστυνομίας Γιουνούς είπε ότι ένας τρόφιμος ομολόγησε ότι ο Τσανγκπάν είχε προγραμματίσει την απόδρασή του πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

«Ο φίλος του στην φυλακή μας είπε ότι σχεδίαζε για πρώτη φορά να δραπετεύσει πριν από μήνες. Θα τον ρωτήσουμε αν έχει πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Τσανγκπάν», ανέφερε.