Έκαναν τεστ πατρότητας σε μωρό ουρακοτάγκο και τα αποτελέσματα έκρυβαν εκπλήξεις κι... απιστία (pics)

Gazzetta team
Έκαναν τεστ πατρότητας σε μωρό ουρακοτάγκο και τα αποτελέσματα έκρυβαν εκπλήξεις κι... απιστία (pics)
Τελικά, ανάλογα μπερδέματα και παρεξηγήσεις δεν αποτελούν προνόμια μόνο του ανθρωπίνου είδους αλλά συμβαίνουν και στους πιο κοντινούς μας «συγγενείς».

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Βασιλεία στην Ελβετίας, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ DNA ενός νεογέννητου ουρακοτάγκου, καθώς η μητέρα του που ζει στον ζωολογικό κήπο εδώ κι αρκετά χρόνια φάνηκε ιδιαίτερα άτακτη κι απελευθερωμένη όσον αναφορά στην σεξουαλικότητά της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν οι θηλυκός ουρακοτάγκος που ακούει στο όνομα Μaja, έφερε στη ζωή το μικρό της, την Padma, σκορπώντας ενθουσιασμό στο προσωπικό του ζωολογικού κήπου, που περίμενε με ανυπονεσία την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας, καθώς η Maja ζει μαζί με ένα νεαρό αρσενικό εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου θεώρησαν δεδομένο ότι πατέρας της μικρής Padma ήταν ο αρσενικός ουρακοτάγκος που ζούσε μαζί της στο κλουβί, όμως η έκπληξη που τους περίμενε όταν είδαν τα αποτελέσματα του τεστ πατρότητας, τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Έτσι, όπως αποδείχθηκε, πατέρας του νεογέννητου ουρακοτάγκου δεν ήταν ο αρσενικός που ζούσε μαζί με την μητέρα αλλά ένας 18χρονος ουρακοτάγκος από διπλανό κλουβί, ονόματι Vendel, ο οποίος όμως παραμένει άγνωστο πως κατάφερε να ζευγαρώσει και να γονιμοποιήσει της Maja.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τους εργαζομένους του ζωολογικού κήπου, ο αποδεδειγμένα πλέον πατέρας της Padma είναι αρκετά πιο επιβλητικός από τον «ανταγωνιστή» τους, καθώς εκτός από το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, είναι κι αρκετά πιο «αρρενωπός» από τον άλλο ουρακοτάγκο, γεγονός που μάλλον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην «απιστία του θηλυκού.

Πληροφορίες: Associated Press