Φωτιά στην Κορινθία: Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112, εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί

Gazzetta team
Φωτιά στην Κορινθία: Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112, εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί
Μήνυμα μέσω του 112 σε κατοίκους οικισμών στην ευρύτερη περιοχή στον Σχίνο Κορινθίας, για να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Eκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου Κορινθίας, καθώς η ένταση των ανέμων αγγίζει τα 8 μποφόρ.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κοκκιναρέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να οπισθοχωρούν.

Η αναζωπύρωση της φωτιάς υποχρέωσε την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε νέο έκτακτο μήνυμα για την εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Στα 10 χλμ εκτείνεται το πύρινο μέτωπο

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται περίπου στα 10 χλμ. και η φωτιά κατευθύνεται προς τα Μέγαρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η πυρκαγιά στο Σχίνο ήταν τόσο μεγάλη, που η τέφρα και ο καπνός απλώθηκαν μέχρι τις Κυκλάδες και την Ικαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ