Δεν λειτούργησε το 112 στην φωτιά στο Σχίνο: Η εξήγηση της πυροσβεστικής (pics & vid)

Gazzetta team
Δεν λειτούργησε το 112 στην φωτιά στο Σχίνο: Η εξήγηση της πυροσβεστικής (pics & vid)
Η εξήγηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης για την μην ενεργοποίηση του 112.

Συνολικά έξι οικισμοί και δύο Μονές έχουν εκκενωθεί από τις αρχές λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το βράδυ σε δύσβατη δασική περιοχή στον Σχίνο Λουτρακίου.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Η λειτουργία του 112

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» δίνοντας το στίγμα του για την κατάσταση που επικρατεί και λέγοντας πως πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού.

Εκεί από τις 4:00 τα ξημερώματα ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην παραλία, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι κάτοικοι γίνονταν όλο και περισσότεροι.

Σε ερώτηση γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσε: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία λόγω των δυτικών ανέμων έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Έως αυτήν την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για ζημιές σε κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξοχικές και εν κατοικούνται αυτή την περίοδο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ