Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Φίλε έφυγε ο Στράτος...

Gazzetta team
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Φίλε έφυγε ο Στράτος...
Στις 11 Μαΐου του 1990 «πέθανε» ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου, ενώ την ίδια ημερομηνία, το 1981 «έφυγε» από τη ζωή ο Μπομπ Μάρλεϊ.

Μελαγχολικές μνήμες ξυπνά το «Σαν Σήμερα» της 11ης Μαΐου, καθώς το 1990 “έφυγε”από τη ζωή ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου, σε ηλικία 55 ετών, από ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Μέχρι και λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Στράτος Διονυσίου τραγουδούσε κανονικά στο μαγαζί που συνεργαζόταν ενώ νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα, ηχογράφησε 9 τραγούδια για τον δίσκο «Ποιος άλλος» που κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατό του, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον στιχουργό Τάκη Μουσαφίρη, το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε εκείνη την ημέρα ήταν το «Μη μ’ αφήνεις μόνο μου».

Σαν Σήμερα, το 1981, έφυγε ακόμα ένας μεγάλος του παγκόσμιου όμως πενταγράμμου, ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο οποίος ήταν ο μάστερ της ρέγγε.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 11ης Μαΐου είναι...

330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1771: Γεννήθηκε η Λασκαρίνα Πινότση, γνωστότερη ως Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης.

1858: Η Μινεσότα γίνεται η 32η Πολιτεία των Η.Π.Α.

1926: Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα... Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.

1927: Ιδρύεται στο Χόλιγουντ η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ, που από το 1929 και μετά απονέμει κάθε χρόνο τα κινηματογραφικά Βραβεία Όσκαρ

1960: Στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, τέσσερις Ισραηλινοί πράκτορες της Μοσάντ συλλαμβάνουν τον Ναζί φυγά Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος ζούσε με το ψευδώνυμο Ρικάρντο Κλέμεντ.

1964: Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κύπρο. Δύο Έλληνες αξιωματικοί και ο γιος του αστυνομικού διευθυντή της Λευκωσίας εκτελούνται εν ψυχρώ στην Αμμόχωστο από Τουρκοκύπριους, οι οποίοι και τραυματίζουν βαρύτατα και τρίτο αξιωματικό. Οι άτυχοι Έλληνες εισήλθαν κατά λάθος στην τουρκική συνοικία της πόλης. Τούρκοι άτακτοι αποβιβάζονται στην ακτή του τουρκικού χωριού Μανσούρα, ενώ νέα φορτία με όπλα φτάνουν στην Κύπρο.

1970: Μαζική αποδοκιμασία του Παττακού στο Στάδιο από μαθητές, σε συγκέντρωση για τα τρία χρόνια της χούντας.

1981: Πέθανε ο τζαμαϊκανός τραγουδιστής της ρέγγε, Μπομπ Μάρλεϊ.

1990: Έφυγε από τη ζωή ο Στράτος Διονυσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ